Rukomet

Ribera: "Kada igrate protiv Francuske, sve morate raditi bez greške i nadati se da će i ona u nečemu pogriješiti"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 20.01.2019.
Ribera: "Kada igrate protiv Francuske, sve morate raditi bez greške i nadati se da će i ona u nečemu pogriješiti"
Foto: EPA

Španjolci su u vrlo teškoj situaciji i samo im teorija još igra u borbi za prolazak u polufinale. Puno toga mora se poklopiti, ali Španjolci se neće prestati boriti.

Jordi Ribera tijekom susreta nije gubio nadu iako je Francuska bila očito bolji protivnik svih 60 minuta. Na kraju smatra kako su pogreške njegove momčadi krive za ovaj poraz.

"Borili smo se do posljednje minute vjerujući da možemo izvući nešto pozitivno, no kada igrate protiv Francuske sve morate raditi bez greške i nadati se da će i ona u nečemu pogriješiti. Smatram da je prilika za nas postojala, ali nismo bili bez greške."

Prilika se pojavila kod 18:18 u drugom dijelu, a onda je i Ribera kumovao povratku Francuza u prednost kada je odlučio igrati bez vratara, a na golu mu je bio Šterbik.

"Postojala je šansa kod 18:18, imali smo priliku preokrenuti rezultati što je moglo promijeniti smjer susreta jer bi pritisak tada bio na Francuzima, ali nismo uspjeli probiti taj egal nakon nekoliko izgubljenih lopti i isključenja, a Francuska je to iskoristila da ponovno napravi razliku."

Tijekom susreta Ribera i Španjolci dosta su pričali sa sucima, bili su nezadovoljni i pokušat će to zaboraviti u drugom kolu.

"Nisam taj koji se okreće priči o sucima jer ne želim ostavljati sliku o nama kao o žrtvi, a iz razloga što nam to neće pomoći da upišemo pobjede u idućim susretima. Kao što uvijek kažem, najbolji način za kompenzirati frustracije koje smo možda osjetili za vrijeme utakmice je odigrati što je najbolje moguće protiv idućeg protivnika."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!