Nogomet

Vijetnam šokirao Jordan, Iran rutinski protiv Omana

Jan Šneler • nedjelja, 20.01.2019.
Vijetnam šokirao Jordan, Iran rutinski protiv Omana
Foto: EPA

Odigrani su prvi susreti osmine finala Azijskog kupa, a veliko iznenađenje priredio je Vijetnam koji je izbacio Jordan nakon izvođenja jedanaesteraca...

Počela je nokaut faza Azijskog kupa, a danas su odigrane tri utakmice osmine finala. Nakon dobro odigrane grupne faze, Jordan je iznenađujuće poražen od Vijetnama i to je definitivno najveće iznenađenje nakon prvog dana.

Jordan je očekivano došao do pogotka u 39. minuti preko Abdel-Rahmana, no brzo nakon početka nastavka Nguyen Cong Phuong zabija za 1:1. U drugom dijelu Vijetnam je igrao puno bolje i ofenzivnije, ali nije uspio šokirati Jordan u regularnom vremenu. U produžecima je pak Jordan bio nešto opasniji, ali niti oni nisu došli do pobjedničkog pogotka.

Utakmica je odlučena izvođenjem kaznenih udaraca. Jordan je promašio dva jedanaestera, Vijetnam samo jedan u pet pokušaja i na kraju zasluženo prošao u četvrtfinale.

Iran je rutinski došao do slavlja protiv Omana, iako je Oman imao veliku priliku već nakon tri minute igre. Mubarak je mogao postići vodeći pogodak, ali je bio neprecizan s bijele točke. Iran se okuražio nakon lošeg starta i vrlo brzo pretkraj prvog dijela s dva pogotka riješio pitanje pobjednika. U 32. minuti Jahanbakhsh je doveo Irance u vodstvo, da bi u 41. minuti Dejagah bio precizan iz jedanaesterca.

Kina je zasluženo stigla do slavlja protiv Tajlanda. U 31. minuti Jaided je doveo Tajland u vodstvo, a Kina je tek u drugom dijelu nastavka preokrenula rezultat. Prvo je u 67. minuti izjednačio Zhi Xiao, da bi tri minute kasnije iz najstrože kazne pogodio Lin Gao.

Azijski kup, osmina finala:
Jordan - Vijetnam 2:4* (1:1)
Tajland - Kina 1:2
Iran - Oman 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!