Košarka

Deset trica Paula Georgea u novoj pobjedi Thundera, Nuggetsi nadigrali Rocketse

Petar Jenjić • subota, 02.02.2019.
Deset trica Paula Georgea u novoj pobjedi Thundera, Nuggetsi nadigrali Rocketse
Foto: EPA

Odigrane su još četiri NBA utakmice u sinoćnjem programu, a u tri su momčadi stigle do pobjeda s dvoznamenkastom razlikom. Paul George bio je sjajan u pobjedi protiv Miami Heata, Rudy Gobert predvodio je Utahu do slavlja protiv Atlante, dok su Nikola Jokić i Malik Beasley bili najbolji u slavlju Denvera protiv Houstona...

S jako dobrim utakmicama nastavlja Oklahoma City Thunder koja se noćas s gostovanja u Miamiju vratila s novom pobjedom, sedmom uzastopnom, što je najveći trenutni pobjednički niz u cijeloj ligi. U konačnici su stigli do pobjede sa 118:102.

Iako je Russell Westbrook stigao do svog petog triple-double učinka zaredom, prvo ime susreta zasigurno je bio Paul George koji je popravio vlastiti rekord po broju ubačenih trica - noćas je utrpao ukupno deset.

Osim spomenute dvojice posebno vrijedi izdvojiti Dennisa Schrödera koji je samo u drugoj četvrtini ubacio 24 od svojih 28 poena. Njegova momčad tijekom druge dionice ukupno je postigla 41 koš i na poluvrijeme otišla s 19 koševa viška (72:53), a do kraja susreta bez većih je problema sačuvala prednost.

Paul George susret je zaključio s 43 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Russell Westbrook dodao je 14 koševa, 12 skokova i 14 asistencija. Kelly Olynyk s 21 poenom i sedam skokova te Josh Richardson s 18 koševa bili su najbolji kod Heata.

Do pobjede je stigla i Utah Jazz koja je na domaćem parketu svladala Atlanta Hawkse rezultatom 128:112 na krilima Rudyja Goberta koji je susret zaključio s 25 poena i 13 skokova bez ijednog promašaja iz igre (7/7 za dva). Time je postao tek drugi igrač Utah s 25 koševa i barem deset skokova sa stopostotnim učinkom iz igre.

Hawksi su zahvaljujući vrlo dobrom šutu imali i dvoznamenkastu prednost tijekom prvog poluvremena, međutim, tijekom prvih osam minuta treće četvrtine sve se okrenulo na stranu domaćina. Utah je u tom razdoblju nadigrala protivnika s 23:9 te tako stigla do, kako se kasnije pokazalo, nedostižnog vodstva od 81:69.

Osim spomenutog Goberta najbolji je kod Jazza bio Ricky Rubio s 22 koša i 11 asistencija, dok je Joe Ingles dodao 19 poena, sedam skokova i pet asistencija. Hawkse je predvodio Trae Young s 28 koševa i devet asistencija.

Iako je James Harden i 25. utakmicu zaredom stigao do 30 ili više poena, to nije pomoglo Houston Rocketsima koji su noćas poraženi na gostovanju kod Denver Nuggetsa sa 136:122.

Odlično su gosti igrali u prvoj četvrtini koju su dobili s osam poena viška (43:35). Denver je prihvatio izazov te je u drugoj dionici ubacio još više koševa, njih čak 48 naspram 20 manje koliko je postigao Houston. Na poluvremenu su Nuggetsi tako imali 12 koševa prednosti (83:71), a prednost su bez većih poteškoća sačuvali do kraja susreta.

Najučinkovitiji u pobjedničkim redovima bio je Malik Beasley s 35 poena, dok je blizu novog triple-double učinka bio Nikola Jokić s 31 košem, 13 skokova i devet asistencija. Učinak karijere ostvario je Torrey Craig s 22 poena.

James Harden s 30 koševa, šest skokova i devet asistencija te Kenneth Faried s 23 poena i šest skokova bili su najbolji kod Rocketsa.

NBA:
Charlotte Hornets - Memphis Grizzlies 100:92 (Kemba Walker 23p / Shelvin MAck 19p, 9sk)
Miami Heat - Oklahoma City Thunder 102:118
Utah Jazz - Atlanta Hawks 128:112
Denver Nuggets - Houston Rockets 136:122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!