Rukomet

Koka nakon teškog poraza u prvom susretu pred ispadanjem iz Challenge Cupa

Mihaela Bradovski • subota, 02.02.2019.
Koka nakon teškog poraza u prvom susretu pred ispadanjem iz Challenge Cupa
Foto: Davor Sajko

Bjeloruski Gomelj već u prvom susretu napravio je veliki korak prema četvrtfinalu Challenge Cupa. Svladao je varaždinsku Koku s glatkih 30:18 i hrvatskim predstavnicima treba pravo čudo za prolaz...

Koka je otputovala u Bjelorusiju gdje je imala za odraditi dva dvoboja osmine finala Challenge Cupa, kako bi se smanjili troškovi dogovoreno je da se oba susreta odigraju u Gomelju i već tom činjenicom domaće igračice bile su u nemaloj prednosti.

Na parketu su Bjeloruskinje dodatno potvrdile kako imaju kvalitetniju ekipu te su visoko slavile u prvom susretu 30:18 i samo čudo u uzvratu već sutradan, vodi Koku dalje.

Hrvatske predstavnice dobro su krenule u utakmicu i povele s 3:0, ali domaće igračice polako su hvatale priključak i u završnici prvog dijela krenule s odvajanjem. Nakon što je Suzana Furjan u 21. minuti smanjila na 10:9, Koka je ušla u crnu rupu, Bjeloruskinje su napravile seriju 5:0 do kraja prvog poluvremena te na odmor odnijele vodstvo 15:9.

Kao što ružno zvuči podatak da Koka nije uspjela postići nijedan pogodak u zadnjih devet minuta prvog dijela, još ružniji je onaj s kraja susreta. Naime Koka je tu ostala bez pogodaka više od 12 minuta, smanjila je na 22:18, a na kraju izgubila 30:18.

Uzvrat je u nedjelju na ovom istom mjestu i sve osim glatkog prolaza Gomelja predstavljalo bi veliko iznenađenje. U domaćem sastavu nezaustavljiva bila je Julija Golubjeva s deset golova, a kod Koke Ines Domjan postigla je pet pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!