Tenis

Bez drugog kola: Ivo Karlović pao nakon velike borbe u tri seta

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.02.2019.
Bez drugog kola: Ivo Karlović pao nakon velike borbe u tri seta
Foto: EPA

Ivo Karlović zaustavljen je već na startu turnira u Montpellieru. U prvom kolu bolji je bio Španjolac Marcel Granollers koji je slavio u tri seta...

Dva sata i 15 minuta trebalo je Marcelu Granollersu za prolaz u drugo kolo turnira u Montpellieru. Od Ive Karlovića očekivala se pobjeda nakon što je hrvatski tenisač sjajno otvorio sezonu, međutim Granollers je ipak bio uspješniji i slavio je sa 7:6, 6:7, 7:6.

Sam rezultat dovoljno pokazuje koliko je to bio tijesan meč, a na kraju je Španjolac ipak bio uspješniji iako ove godine nema neke bajne rezultate.

Jedine dvije break lopte u cijelom meču ubilježene su u sedmom gemu prvog seta kada ih je Karlović imao i mogao do prednosti, ali maratonski gem ipak je otišao na stranu Španjolca. Odluka je pala u tie-breaku gdje je Granollers osvojio četiri poena zaredom i uzeo 13. igru sa 7:3.

Tie-break odlučio je i naredna dva seta. u drugom je bolji bio Karlović iako je Granollers poveo s 3:0, no Karlović je ipak sa 7:5 izborio treći set. Tamo je bio vrlo sličan rasplet, ali sa zamijenjenim ulogama. Karlović je poveo 3:0, ali Granollers je napravio preokret i sa 7:5 uzeo set.

Hrvatski tenisač u cijelom meču protivniku nije dopustio nijednu break loptu, a pogodio je na kraju 27 aseva uz 62 posto ubačaja prvog servisa.

Granollersa u drugom kolu čeka mladi Kanađanin Denis Shapovalov koji je kao treći nositelj bio slobodan u prvom kolu.

ATP Montpellier, prvo kolo:
Marcel Granollers (Španjolska) - Ivo Karlović (Hrvatska) 7:6(3), 6:7(5), 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!