Zimski sportovi

Mikaela Shiffrin svjetska prvakinja u superveleslalomu, sedam stotinki zaostatka nedovoljno za medalju

Mihaela Bradovski • utorak, 05.02.2019.
Mikaela Shiffrin svjetska prvakinja u superveleslalomu, sedam stotinki zaostatka nedovoljno za medalju
Foto: EPA

Održana je prva utrka na Svjetskom prvenstvu u Areu, na rasporedu je bio superveleslalom skijašica, a pobjedu je s vrlo malom prednosti odnijela Mikaela Shiffrin...

Mikaela Shiffrin prvi put u karijeri nastupila je na Svjetskom prvenstvu u superveleslalomu i odmah je uzela zlato. Ovo joj je četvrta titula svjetske prvakinje, tri ranije osvojila je u slalomu i ima još jedno srebro u veleslalomu.

Njena pobjeda u superveleslalomu nije iznenađenje, ove godine upisala ih je već tri i to u Lake Louiseu, St. Morritzu i Cortini d'Ampezzo i Shiffrin je danas daleko od samo sjajne slalomašice.

Na Svjetskom prvenstvu u Areu odnijela je pobjedu u vrlo neizvjesnoj utrci sa samo dvije stotinke prednosti nad drugoplasiranom Sofijom Goggijom te samo pet stotinki boljim vremenom od Corinne Sutter

Koliko je ovo bila tijesna i neizvjesna utrka, dovoljno govori podatak da je četvrtoplasirana Viktoria Rebensburg za pobjednicom zaostatka samo sedam stotinki i ostala bez medalje.

Inače utrku je obilježio još jedan težak pad Lindsey Vonn koja se priprema za ostaka u mirovinu, a ovdje ipak nije uspjela doći do medalje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!