Košarka

Cedevita igra za ponos, Rimac najavljuje dobru utakmicu

Jan Šneler • srijeda, 06.02.2019.
Cedevita igra za ponos, Rimac najavljuje dobru utakmicu
Foto: FaH

U posljednjem kolu Top 16 faze Eurokupa, košarkaši Cedevite ugostit će ruski Zenit. Iako ovaj susret nema rezultatskog značaja, Cedevita želi zaključiti natjecanje pobjedom...

Još jednu godinu u nizu Cedevita je razočarala u Top 16 Eurokupa. Prošle sezone, hrvatski prvak upisao je šest poraza, a isto im prijeti i ove godine. Posljednje kolo donosi Zenit koji također više nema šanse za prolaz.

U prvom susretu Rusi su slavili s 98:84 što znači kako Cedevita vjerojatno niti pobjedom neće izbjeći posljednje mjesto u skupini. Prilično je to razočaravajuće s obzirom na to kako Cedevita ulazi s velikim ambicijama u novu sezonu.

Iako su svjesni kako imaju gust raspored, u Cedeviti sigurno ne žele upisati novi poraz i tako bez pobjede zaključiti i ovogodišnji Eurokup. Trener Slaven Rimac ističe kako razmišljaju o sljedećim ogledima, ali svejedno želi dobru utakmicu i pobjedu za kraj.

"S obzirom da nismo uspjeli pobijediti u prethodnih pet kola, imamo veliki motiv za pobjedom. No, isto tako nam je i u nedjelju bitna utakmica, a nakon toga slijedi završnica Kupa, moramo to imati u glavi. Dobra stvar je što se vratio Karlo Žganec, tako da imamo veću rotaciju, a mislim da će momci biti motivirani i nadam se da će odigrati dobru utakmicu. Pozivam publiku da dođe i da nam pomogne, u utakmici protiv Zvezde je bila jako dobra atmosfera i nadam se da će ubuduće biti malo više navijača", rekao je trener Cedevita za službene stranice kluba.

Susret je na rasporedu u 19 sati.

Eurokup, Top 16, 6. kolo:
Cedevita - Zenit (19.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!