Rukomet

Podravka unatoč porazu osigurala prvo mjesto u skupini

Branimir Korać • subota, 09.02.2019.
Podravka unatoč porazu osigurala prvo mjesto u skupini
Foto: FaH

Rukometašice Podravke poražene su u posljednjem kolu grupne faze EHF kupa u Koprivnici od danskog Nykobinga, ali bez obzira na to završavaju nastup na prvom mjestu i s njega idu u nokaut fazu...

Podravka kao prvoplasirana iz svoje skupine ide u četvrtfinale EHF kupa. Prvo mjesto osigurano je unatoč porazu od Nykobinga u Koprivnici s 28:25, naime Dankinjama je ovaj susret bio puno važniji, praktički ključan kako bi uopće osigurale prolaz, a za to im je trebala pobjeda.

Koprivničanke su i uoči ovog kola bile sigurne na prvom mjestu, remi između Nykobinga i Craiove u prošlom kolu značio je kako Dankinje nikako ne mogu uhvatiti Podravku i da su Kokice sigurne na prvom mjestu.

U ovaj susret tako su mogle ući opuštenije i bez nekog pritiska. Motiviranije gošće to su na kraju i iskoristile i upisale su pobjedu.

Od početka susreta Dankinje su održavale prednost, Podravka nijednom nije došla do vodstva, a prvo značajnije odvajanje gošće su upisale u završnici prvog dijela kada su došle do vodstva 14:10.

U drugom poluvremenu Nykobing je rutinski odrađivao posao, a najbliže što se Podravka uspjela približiti bilo je na dva gola zaostatka u dva navrata u zadnjih sedam minuta susreta.

Laerke Pedersen i Dione Housheer bile su uvjerljivo najbolje pojedinke susreta s po devet golova, a u domaćem sastavu Natalia Čigirinova zabila je sedam golova dok je Selena Milošević postigla pet.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!