Košarka

Bogdanović nastavlja pobjednički niz, Pacersima šesto slavlje zaredom, predstavio se Matthews

Branimir Korać • utorak, 12.02.2019.
Bogdanović nastavlja pobjednički niz, Pacersima šesto slavlje zaredom, predstavio se Matthews
Foto: EPA

Indiana Pacersi upisali su šestu pobjedu u nizu, ugostili su Charlotte Hornetse i upisali pobjedu 99:90. Zanimljiv dvoboj otišao je na stranu Indiane koja je stvorila razliku već u startu utakmice i kasnije je zadržala...

Odlično prvo poluvrijeme za Pacerse i na kraju pobjeda 99:90. U prvom dijelu odrađen je najveći dio posla, kasnije su Hornetsi uspjeli smanjiti zaostatak i zaprijetiti preokretom, ali i Wesley Matthews pokazao je zašto je doveden te je ubacio važne trice.

Bojan Bogdanović proglašen je najboljim igračem Istočne konferencije u prošlom tjednu, no ovdje nije bio na onim prošlotjednim prosjecima, ali ostao je na dvoznamenkastom broju poena i pružio doprinos svojoj momčadi. Za 31 minutu ubacio je 14 poena uz šut 4/6 za dva, 1/5 za tri, 3/4 s linije slobodnih bacanja te tome dodao dva skoka.

Matthews je odradio prve minute u dresu Pacersa i odmah je ušao u startnu petorku umjesto Tyrekea Evansa. Dosta se mučio sa šutom, lopte nisu ulazile, ali jedina dva šuta koja je pogodio bile su iznimno bitne trice. Prvu je spremio četiri minute prije kraja za bijeg na 92:82, a drugu dvije minute kasnije za osvajanje na 97:85.

"Uzet će svoje šuteve, mučio se, ali onda i pogodio te dvije trice i zaključio priču", istaknuo je nakon susreta njegov doprinos Darren Collison.

Pacersi su imali 16 poena prednosti na poluvremenu da bi minutu prije kraja treće dionice Hornetsi došli na samo 72:71. Međutim uspjeli su se Pacersi oduprijeti tom naletu, vratiti razliku na svoju stranu i dovršiti posao.

Myles Turner bio je upitan za nastup zbog problema s koljenom, ali je na kraju ubacio 18 poena uz osam skokova, a Darren Collison dodao je 13 poena i osam asistencija. Kod Hornetsa daleko ispred ostalih bio je Kemba Walker s 34 poena i devet skokova, a Jeremy Lamb dodao je 21 poen i sedam skokova.

NBA:
Indiana Pacers - Charlotte Hornets 99:90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!