Nogomet

Gol Adriana Lopeza potpuno otvorio uzvrat, Zaniolo donio prednost Romi

Branimir Korać • utorak, 12.02.2019.
Gol Adriana Lopeza potpuno otvorio uzvrat, Zaniolo donio prednost Romi
Foto: EPA

Roma je slavila u prvom susretu osmine finala Lige prvaka protiv Porta s 2:1. Mogu Rimljani žaliti što ne nose bolji rezultat na uzvrat, golom Adriana Lopeza Porto si je pružio dobru priliku u uzvratu...

Na kraju ipak svi mogu biti zadovoljni. Roma je upisala pobjedu i odličnim nastupom u drugom poluvremenu pokazala je da ima što za reći u ovom dvoboju, a Porto je napravio što je i najavljivao, došao je do velikog gola u gostima. Sigurno bi u Rimu bili sretniji da su izbjegli taj gol koji je došao u 79. minuti, ali pobjeda je ono što bi moglo biti ključno.

Kao što je Eusebio De Francesco i najavljivao, njegova momčad ovdje je išla svom snagom po pobjedu i prolaz protiv Porta mogao bi značiti i preokret sezone. naime dosad je Roma imala previše oscilacija, ima i onu sramotu iz Firenze gdje je teško stradala sa 7:1 i učinit će sve da bi ovdje došla do prolaza i napunila se samopouzdanjem.

U prvom poluvremenu igralo se borbeno s obje strane, ali dugo nije bilo pravih prilika. Kada je ona stigla, bila je stopostotna i tu Edin Džeko nije imao sreće. Fazio ga je odlično proigrao u kaznenom prostoru, ali vratnica je spasila goste.

Bilo je to praktički sve što se tiče prijetnji prema golu u prvom dijelu, a drugo poluvrijeme bilo je puno konkretnije.

Već početak drugog dijela najavio je bolji meč. U 50. minuti Zaniolo je lijepo proigrao Cristantea, ali Casillas odlično reagira i brani taj njegov pokušaj. No već sama šansa bila je potvrda kako je Roma nastavila s boljom igrom iz završnice prvog dijela.

Embed from Getty Images

Prva prava prilika za Porto stigla je u 57. minuti. Telles je odlično ubacio iz kornera, lopta je došla do Danila Pereire koji ipak za malo promašuje.

Nakon još jednog pokušaja izvana Lorenza Pellegrinija, nekoliko minuta kasnije Roma je povela. U 70. minuti Džeko je odlično proigrao Zaniola koji se namjestio na šut i odlično pogodio suprotni kut Casillasovog gola. Vrlo brzo Zaniolo još jednom pogađa. U 76. minuti Džeko je odlično pucao izvana, lopta je pogodila vratnicu i odbila se do Zaniola koji je šalje u praznu mrežu.

VAR je prvi put imao posla u 79. minuti kada je Porto stigao do pogotka. Dvije granične situacije što se tiče zaleđa, do lopte je u konačnici došao Adrian Lopez i zabio za 2:1.

Do kraja susreta promjena nije bilo, ostalo je tih 2:1 što uzvrat ostavlja potpuno otvorenim.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!