Nogomet

PSG odnio pobjedu s Old Trafforda, Manchester u teškoj situaciji

Petar Jenjić • utorak, 12.02.2019.
PSG odnio pobjedu s Old Trafforda, Manchester u teškoj situaciji
Foto: EPA

Nogometaši PSG-a napravili su veliki korak prema prolasku u četvrtfinale Lige prvaka. Na gostovanju kod Manchester Uniteda, u razmaku od sedam minuta, postigli su dva pogotka te stigli do pobjede...

Krenula je osmina finala Lige prvaka, a u prvoj večeri mogli smo, između ostalog, vidjeti dvoboj Manchester Uniteda i PSG-a. Iako utakmica možda nije opravdala očekivanja neutralnih gledatelja, zasigurno je izmamila osmijeh navijačima francuske momčadi.

Nakon prilično nezanimljivog prvog poluvremena, PSG je u drugom poluvremenu, od 53. do 60. minute, postigao dva pogotka. Prednost je sačuvao do kraja i na uzvrat u Pariz ide s jako lijepom zalihom, iako je igrao i bez Neymara i bez Edinsona Cavanija.

Večerašnje prvo poluvrijeme na Old Traffordu nije ponudilo previše uzbuđenja kako se možda moglo očekivati uoči početka. Nijedna se momčad nije pretjerano otvarala prema naprijed, posjed lopte bio je prilično izjednačen, a vidjeli smo tek jedan udarac u okvir.

Iz prvog poluvremena potrebno je izdvojiti 28. minuti kada se u prilici našao Kylian Mbappe, no pucao je izvan okvira gola. Mbappe je možda bio i u zaleđu tako i da je uspio postići pogodak, vjerojatno bi bio poništen zbog nedozvoljene pozicije. Ipak, ono što je moglo donijeti razloga za zabrinutost engleskoj momčadi jest ozljeda Jesseja Lingarda kojeg je u završnici poluvremena zamijenio Alexis Sanchez.

I onda u 53. minuti šok za domaće navijače. Angel Di Maria ubacio je iz kornera na peterac gdje je natrčao nečuvani Presnel Kimpembe i volejem zakucao loptu pod samu gredu. Prvi je to njegov pogodak u Ligi prvaka u 11. nastupu. PSG je definitivno u ovim trenucima pronašao pravi ritam.

Samo sedam minuta kasnije Parižani su došli i do drugog pogotka na susretu nakon vrlo lijepo odigrane polukontre, a u konačnici se Di Maria ponovno upisao u asistente. Ovoga puta Argentinac je ubacio prizemnu loptu u peterac gdje se našao Mbappe i skrenuo u mrežu. Mogli su gosti potpuno riješiti utakmicu u sljedećih nekoliko minuta, no De Gea je obranio pokušaje Mbappea i Bernata.

Rezultat se u ostatku utakmice više nije mijenjao, no zato je dodatan problem Unitedu stvorio drugi žuti, isključujući karton Paula Pogbe u završnim minutama susreta.

Liga prvaka, osmina finala:
Manchester United - PSG 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!