Nogomet

Zlatko Dalić izabran za Večernjakovu osobu godine

hns.family • srijeda, 13.02.2019.
Zlatko Dalić izabran za Večernjakovu osobu godine
Foto: FaH

Zlatko Dalić, izbornik Vatrenih, dodao je svom impresivnom nizu pojedinačnih priznanja i titulu osobe godine u izboru Večernjeg lista...

Zahvaljujući povijesnom uspjehu i osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, te "svojom karizmom, načinom komunikacije, uravnoteženim pristupom i ljudskim vrlinama", Dalić je "unio novi duh u hrvatsko društvo, duh poniznosti i nacionalne odgovornosti. Ujedinio je naciju, učinio je ponosnom i u svima nama pobudio zajedništvo i domoljublje", stoji u objašnjenju.

Nagradu je hrvatskom izborniku uručio glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, a osvojio ju je u konkurenciji Marina Čilića, Željke Fuchs, Đure Horvata, Damira Karakaša, Matije Kopića, Sandre Perković, Marina Strmote, Mate Veića te kapetana reprezentacije Luke Modrića.

"Ovo je zaista veliko priznanje za mene, za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i za našu godinu koja je protekla. Mi smo sa SP-om podigli ljestvicu vrlo visoko i sad je prvi cilj da se plasiramo na Euro", poručio je Dalić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!