Košarka

Drama u Nišu: Partizanu Kup, Landale slobodnim bacanjima srušio Zvezdu

Petar Jenjić • nedjelja, 17.02.2019.
Drama u Nišu: Partizanu Kup, Landale slobodnim bacanjima srušio Zvezdu

Košarkaši Partizana pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Kupa Radivoja Koraća. U finalnoj utakmici svladali su Crvenu zvezdu sa 76:74 nakon vrlo neizvjesne završnice...

Dramatičnu završnicu vidjeli smo i u završnici srpskog Kupa u kojem je do pobjede u najvećem derbiju stigao Partizan protiv Crvene zvezde rezultatom 76:74.

Niški Čair ugostio je završnicu Kupa, a Crno-bijeli stigli su do 15. nacionalnog Kupa u povijesti i to nakon dramatične završnice u kojoj su gotovo pa ispustili pobjedu.

Veći dio susreta bio je izjednačen, a nijedna momčad nije uspjela doći do dvoznamenkaste prednosti. U samu završnicu Partizan je ušao s vodstvom od 74:72, a Ognjen Dobrić s linije slobodnih bacanja donijeti izjednačenje Zvezdi sedam sekundi prije kraja.

Međutim, promašio je prvo slobodno bacanje, a zatim i namjerno drugo. Dva je napadačka skoka uhvatila Zvezda, a Maik Zirbes je poentirao sekundu prije kraja. Ipak, praktički sa zvukom sirene Partizan je dobio prekršaj, a s linije slobodnih bacanja precizan je bio Jock Landale.

Upravo je Landale s 18 poena bio među istaknutijim igračima pobjedničke momčadi, a isti broj koševa dodao je i Alex Renfroe koji je bio i na granici triple-double učinka (sedam skokova, deset asistencija).

Billy Baron s 18 poena bio je najbolji kod Zvezde s 18 poena.

Kup Radivoja Koraća, finale:
Partizan - Crvena zvezda 76:74

FOTO - Partizan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!