Košarka

Bucksi u završnici do pobjede protiv Celticsa, nastavlja se Hardenov niz

Petar Jenjić • petak, 22.02.2019.
Bucksi u završnici do pobjede protiv Celticsa, nastavlja se Hardenov niz
Foto: EPA

Noćas je odigrano još pet utakmica na NBA parketima gdje smo vidjeli i nekoliko neizvjesnih završnica. Warriorsi su izvukli pobjedu protiv Sacramento Kingsa, kao i Milwaukee Bucksi protiv Bostona. Do nove pobjede stigli su Lakersi koji su na domaćem parketu bili bolji od Houstona...

Drugu pobjedu u međusobnim dvobojima ove sezone upisali su Philadelphia 76ersi protiv Miami Heata, a noćas su ih na domaćem parketu svladali sa 106:102. Bila je to ujedno i najbolja utakmica Bobana Marjanovića od razmjene u Sixerse prije All-Star pauze.

Srpski košarkaš ubacio je slobodna bacanja za vodstvo Sixersa 100:99 minutu i pol prije kraja. Nakon promašaja Wadea u sljedećem napadu Reddick je zabio tricu za domaću momčad. Promašio je Heat i sljedeći napad, ovoga puta Kelly Olynyk nije bio precizan, a Marjanović je pogodio jedno slobodno bacanje za 104:99, 38 sekundi prije kraja.

Tobias Harris s 23 poena i 11 skokova te Ben Simmons s 21 košem i sedam skokova predvodili su Sixerse, dok je Marjanović dodao 19 koševa i 12 skokova. Dwyane Wade s 19 poena i šest skokova predvodio je Miami, a priključio se Dion Waiters s 18 koševa i pet skokova.

Kao što i priliči derbiju Istočne konferencije u Milwaukeeju smo gledali neizvjesnu utakmicu koja je odlučena u samoj završnici. U konačnici je do pobjede protiv Boston Celticsa stigla domaća momčad koja je slavila s minimalnih 98:97. Bucksi su ovom pobjedom stigli do omjera 44-14, 30 pobjeda iznad 0.500.

Igralo se poen za poen u samoj završnici susreta, a ključnu je tricu 32 sekunde prije isteka vremena ubacio Khris Middleton. Na drugoj strani Kyrie Irving polaganjem je smanjio zaostatak, a nakon što Bucksi nisu poentirali na vrijeme, priliku je za pobjedu dobio Boston. Međutim, Irving nije uspio pogoditi u preostale tri sekunde.

Giannis Antetokounmpo s 30 poena, 13 skokova i šest asistencija predvodio je Buckse do pobjede, dok su po 15 koševa dodali Khris Middleton (13 skokova) i Malcolm Brogdon (šest skokova).

Kyrie Irving predvodio je Celticse s 22 koša i pet asistencija, Al Horford dodao je 21 koš, 17 skokova, pet asistencija i tri blokade, a Jayson Tatum 17 koševa i deset skokova.

Prvu pobjedu nakon povratka s pauze izvukli su Golden State Warriorsi koji su kod kuće svladali Sacramento Kingse sa 125:123. Bila je to utakmica u kojoj su Kingsi imali najveću prednost na susretu od 11 razlike. Warriorsi nisu vodili s više od sedam razlike, a u konačnici za većom prednošću nije ni bilo potrebe.

Aktualni prvaci imali su šest koševa prednosti (123:117) na ulasku u završnicu susreta. Buddy Hield tricom je smanjio zaostatak svoje momčadi, no Steph Curry s linije slobodnih bacanja donosi domaćinu vodstvo 125:120, 17 sekundi prije kraja. Nakon što je Hield pogodio još jednu tricu, a Iguodala promašio oba slobodna bacanja, Kingsi su imali šansu za produžetak ili pobjedu, no Hield ovoga puta nije bio precizan.

Steph Curry s 36 poena, šest skokova i sedam asistencija predvodio je Warriorse, dok je Kevin Durant dodao 28 koševa, devet skokova i čak sedam blokada. Marvin Bagley III s 28 koševa i 14 skokova te Buddy Hield s 19 poena i sedam skokova predvodili su Kingse.

Los Angeles Lakersi pred svojim su navijačima stigli do pobjede protiv Houston Rocketsa sa 116:111. Iako su zaostajali većim dijelom utakmice, a nešto manje od osam minuta prije kraja bili u minusu od sedam koševa (95:88), Lakersi su napravili seriju od 17:4 i tako uspjeli prelomiti utakmicu u svoju korist.

LeBron James predvodio je Lakerse s 29 poena, 11 skokova i šest asistencija, Brandon Ingram dodao je 27 koševa i 13 skokova, Kyle Kuzma 18 poena, šest skokova i pet asistencija.

James Harden bio je najbolji kod Houstona s 30 poena, pet skokova i šest asistencija prije nego je zbog prekršaja morao napustiti igru minutu i pol prije kraja. Bila je to 32. uzastopna utakmica u kojoj je došao do brojke od 30 koševa ili više čime je pretekao Wilta Chamberlaina za drugi najduži niz u povijesti. Chamberlain se također nalazi na prvom mjestu sa 65 uzastopnih utakmica s 30 ili više koševa.

Osim Hardena, vrlo dobro je odigrao Chris Paul koji je bio na granici triple-doublea sa 23 koša, deset skokova i devet asistencija, dok je Eric Gordon dodao 14 poena.

NBA:
Philadelphia 76ers - Miami Heat 106:102
Brooklyn Nets - Portland Trail Blazers 99:113 (Allen Crabbe 17p / Jusuf Nurkić 27p, 12sk)
Milwaukee Bucks - Boston Celtics 98:97
Golden State Warriors - Sacramento Kings 125:123
LA Lakers - Houston Rockets 111:106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!