Košarka

Kraj noćne more sa stilom: Mađari se poigravali s nemoćnom Hrvatskom

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.02.2019.
Kraj noćne more sa stilom: Mađari se poigravali s nemoćnom Hrvatskom
Foto: FaH

Još jedno poniženje za Hrvatsku u ovim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Mađarska se poigrala s igračima koje je izabrao Dražen Anzulović i pregazila ih je s 84:65...

Ove kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo zaključene su sa stilom. Kvalifikacije koje se ne smiju ni slučajno zaboraviti već iz kojih se moraju izvlačiti praktički svi potezi od vrha Saveza do igrača, od prve do zadnje utakmice, kako bi se pokazalo što se sve ne smije raditi i što nije bilo dobro.

Glupo je više govoriti i pisati što sve ne valja, svi to vide, a valjda će vidjeti ili htjeti vidjeti i oni koji to moraju vidjeti. Hrvatska je odradila očajne kvalifikacije, sve priče oko toga da ne smiju igrati NBA igrali i euroligaši mogu se slobodno "okačiti mačku na rep" jer svo lutanje u izboru igrača i struke, preskakanje onih koji su mogli, a bolji su, samo je dovelo do svega ovoga.

Posljednji susret bio je odrađivanje posla. Mađarska je uzela pobjedu odigravši pristojnu utakmicu, a Hrvatska je došla kao po kazni. Od početka je bilo jasno da će Mađarska doći do pobjede, igrala je povezanije, pogađala je svoje šuteve, bila je motiviranija i zasluženo je slavila.

U hrvatskim redovima još jednom se vidjelo tko može, a tko ne može, samo što je problem što je ovdje bilo njih previše koji ne mogu. Međutim nije na njima krivica, oni su pokušali, problem je u nekim drugima.

Već do poluvremena sve je bilo jasno, Mađarska je stvorila visoku prednost i u nastavku susreta povećavala ju je i preko granice od 20 poena.

Završilo je 84:65, David Vojvoda ubacio je 21 poen uz pet skokova, Csaba Ferencz dodao je 17 poena uz tricu 5/6, a Akos Keller dodao je 14 poena i osam skokova.

U hrvatskim redovima Toni Katić ubacio je 14 poena, a Miro Bilan 12 uz pet skokova.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina25.02.2019. u 22:04
    A JE TO ostavke!
    pikepiletina