Košarka

Wade nestvarnom tricom sa sirenom srušio Warriorse

Branimir Korać • četvrtak, 28.02.2019.
Wade nestvarnom tricom sa sirenom srušio Warriorse
Foto: EPA

Dwyane Wade igra posljednju sezonu u karijeri, a pamtit će je i po košu koji je ubacio Warriorsima. Trica sa sirenom za pobjedu, iz vrlo teške pozicije, ostat će mu u sjećanju cijeli život...

U prošloj utakmici u Oaklandu Heat je oštećen nakon što je Kevin Durant krivo vodio loptu i ona mu nije oduzeta u završnim sekundama poslije čega je DeMarcus Cousins s linije slobodnih bacanja donio pobjedu.

Osveta je bila slatka, posebno za Dwyanea Wadea. 14 sekundi prije kraja Durant je pogodio dva slobodna bacanja za 125:123 i Miami je krenuo u zadnji napad.

Wade je uzeo šut za tri poena, no odlično ga je blokirao Jordan Bell, ali odbijenu loptu ponovno uzima Wade i uz korak unazad, s jedne noge, očajnički baca i od ploče pogađa tricu za pobjedu 126:125.

"Dwyane je pogodio nevjerojatan šut. Čim je lopta napustila ruku, vidjelo se da ide unutra", rekao je nakon susreta Steve Kerr.

Heat je igrao bez Whitesidea, Johnsona, Winslowa i Jonesa, a gostima je nedostajao Cousins. Trebao je to domaćin i ranije privesti kraju, ispustio je 24 poena prednosti, ali ovako je bilo slađe.

U trećoj utakmici nakon povratka Goran Dragić ubacio je 27 poena, Wade je bio na 25 uz sedam skokova, Josh Richardson dodao je 21 poen, pet skokova i pet asistencija, a Bam Adebayo 11 poena uz deset skokova.

Kod poraženih Klay Thompson upisao je 36 poena, Kevin Durant 29 uz po pet skokova i asistencija, a Stephen Curry 24 poena uz šest skokova.

NBA:
Miami Heat - Golden State Warriors 126:125

Slika 1 od 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!