Košarka

Briljantni Bogdanović u nastupu sezone nosio Pacerse do pobjede protiv Šarićevih Wolvesa

Branimir Korać • petak, 01.03.2019.
Briljantni Bogdanović u nastupu sezone nosio Pacerse do pobjede protiv Šarićevih Wolvesa
Foto: EPA

Indiana Pacersi odnijeli su pobjedu protiv Minnesote Timberwolvesa sa 122:115, a najveće zasluge idu Bojanu Bogdanoviću koji je upisao svoj najbolji nastup u ovoj sezoni...

Apsolutno nezadrživ bio je Bogdanović noćas protiv Wolvesa. Zabijao je kako je htio i kada je htio, Pacersi su s njim na parketu bili puno bolji protivnik i osjetilo se koliko želi prekinuti mini seriju od dva uzastopna poraza.

I dok se hrvatska reprezentativna košarka valja u blatu, Bogdanović dijeli lekcije u NBA ligi i ubacuje 37 poena za samo 30 minuta. Odradio je posao maestralno, svi pokušaji Wolvesa i s promjenama čuvara, bili su osuđeni na propast.

I kada su Pacersi u završnici lomili utakmicu, radili su to preko Bogdanovića. Četiri minute prije kraja susreta kod 107:107 Bogdanović je položio za vodstvo, zatim je Wiggins ubacio slobodna, a onda je Bogdanović otvorenom tricom odvojio Pacerse. Domaćin je napravio ključnu seriju 15:8 u kojoj je Bojan ubacio 11 poena i riješio pitanje pobjednika.

Minnesota je ispustila 12 poena prednosti u prvom poluvremenu, Indiana je tu napravila seriju 24:7 u završnici prvog dijela i s vodstvom otišla na odmor. U drugom dijelu vodila se ravnopravna bitka dok Bogdanović nije zaključio utakmicu sa stilom.

Za 30 minuta upisao je 37 poena uz šut 9/15 za dva, 4/7 za tri, 7/9 slobodna te tome dodao sedam skokova i četiri asistencije. Utakmicu karijere odigrao je TJ Leaf s 18 poena i odlično odmijenjenim Domantasom Sabonisom.

Wolvesi su opet uglavnom igrali preko Karl-Anthonyja Townsa koji je stvarao velike probleme Mylesu Turneru i na kraju je upisao 42 poena i 17 skokova. Po 13 poena dodali su Jeff Teague (šest skokova, pet dodavanja) i Anthony Tolliver.

Dario Šarić odradio je 21 minutu i upisao sedam poena (2/2 za dva, 1/3 za tri) te tome dodao osam skokova od čega pet u napadu.

U dvoboju momčadi s dna lige Cavsi su svladali Knickse sa 125:118, a Mario Hezonja još uvijek nije u konkurenciji za nastup. Na drugoj strani Ante Žižić odradio je 26 minuta i ubacio osam poena (3/6 za dva, 2/4 slobodna) uz pet skokova i dvije asistencije.

NBA:
Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 122:115
New York Knicks - Cleveland Cavaliers 118:125

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!