Košarka

Briljantna utakmica Šveda, Himki prekinuo četverogodišnji post protiv CSKA

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.03.2019.
Briljantna utakmica Šveda, Himki prekinuo četverogodišnji post protiv CSKA
Foto: EPA

Veliki dvoboj VTB lige između Himkija i CSKA Moskve donio je dramu i u konačnici pobjedu Himkija u produžetku. Daleko najbolji pojedinac susreta bio je nezaustavljivi Aleksej Šved...

Himki i CSKA ponudili su dramu, a domaćin je stigao do pobjede 73:72. Pobjeda je izborena u produžetku nakon što je u prvih 40 minuta bilo neodlučenih 62:62.

U posljednjoj minuti regularnog dijela obje momčadi promašivale su i nisu uspjele ubaciti niti koš te je susret otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta Šved je ubacio devet od 11 poena Himkija uključujući i tricu za 72:69 38 sekundi prije kraja produžetka. Joel Bolomboy ubacio je dva slobodna bacanja 22 sekunde prije kraja. Odmah nakon toga Charles Jenkins odlazi na liniju slobodnih bacanja i ubacuje jedno slobodno bacanje, a svega pola sekunde prije kraja Monia radi prekršaj na Bolomboyu. On ubacuje prvo, ne i drugo bacanje i Himki odnosi pobjedu.

Šved je briljirao s 37 poena, ali je i ispucao čak 31 šut iz igre (5/12 za dva, 5/19 za tri, 12/15 slobodna) dok je 16 poena dodao Stefan Marković. Kod poraženih Will Clyburn ubacio je 17 poena uz 16 skokova.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!