Tenis

Petra Martić poražena nakon dva i pol sata drame protiv Magde Linette

Branimir Korać • četvrtak, 07.03.2019.
Petra Martić poražena nakon dva i pol sata drame protiv Magde Linette
Foto: EPA

Petra Martić i na trećem od četiri ovosezonska turnira ispala je u prvom kolu. Na startu turnira u Indian Wellsu svladala ju je Poljakinja Magda Linette...

Samo na Australian Openu Petra Martić uspjela je proći prvo kolo ove godine. Tamo je došla do trećeg kola, a na ostala tri turnira ispadala je na startu. Poraz protiv Magde Linette u Indian Wellsu je najneočekivaniji, Poljakinja je slavila u tri seta.

92. igračica svijeta odnijela je pobjedu nakon više od dva i pol sata borbe mirnijom i koncentriranijom završnicom trećeg seta.

Martić je prvi set izgubila nakon breaka u šestom gemu. Poslije toga nije se uspjela vratiti iako je imala break loptu kod 5:3, ali Linette je uspjela usmjeriti set u svom smjeru.

U drugi set Petra je krenula s 2:0, no odmah je Linette uzvratila, ali u završnici seta Martić je ipak došla do novog breaka te izborila treći set.

Tamo je izgubila servis kod 5:5 i činilo se da ide u poraz, no u sljedećem gemu spašavala je meč lopte i nakon toga uspjela izboriti tie-break. U njega je Linette krenula s 3:0, Martić je okrenula na 4:3, ali nakon toga je Poljakinja bolje reagirala u završnici i sa 7:5 uzela tie-break i prošla dalje.

U drugom kolu čeka je dvoboj protiv Kiki Bertens.

Indian Wells, prvo kolo:
Magda Linette (Poljska) - Petra Martić (Hrvatska) 6:3, 4:6, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!