Košarka

Dario Šarić prvi skakač Minnesote u visokom porazu u Michiganu

Branimir Korać • četvrtak, 07.03.2019.
Dario Šarić prvi skakač Minnesote u visokom porazu u Michiganu
Foto: EPA

Minnesota je upisala poraz u susretu protiv Detroit Pistonsa koji su odigrali odlično završnicu i stigli do pobjede. Dario Šarić bio je prvi skakač gostiju...

Detroit Pistonsi nastavili su seriju i stigli do treće uzastopne pobjede. Ona je došla protiv Minnesote koja je na ovaj način napravila korak unazad u borbi za doigravanje.

Prevagu domaćinu donijela je klupa, čak četvorica dvoznamenkastih s klupe i 70 poena druge petorke na kraju je prevagnulo na stranu Pistonsa koji su tako pregurali lošiji dan Blakea Griffina.

Na ulasku u zadnju dionicu Pistonsi su imali samo dva poena prednosti, a onda su dobili to razdoblje s čak 41:26 i u konačnici visoko slavili 131:114. Početak meča nije govorio u tom smjeru, gubili su domaćini vrlo brzo s dvoznamenkastom razlikom, ali uspjeli su se vratiti i na kraju slaviti.

Minnesota je upisala osmi uzastopni poraz u Detroitu te zadnju pobjedu u Auburn Hillsu ima upisanu još 2015. godine. Ovaj put predvodio ju je Karl-Anthony Towns s 24 poena, Andrew Wiggins dodao je 18 poena, a Dario Šarić za 25 minuta osam poena (1/4 za dva, 2/3 za tri) uz sedam skokova.

Kod Detroita Andre Drummond daleko najopasniji s 31 poenom i 15 skokova, a Luke Kennard dodao je 21 poen. Devina Bookera stigli do četvrte pobjede u zadnjih pet utakmica.

U petorku gostiju vratio se DeAndre Jordan, ali nije pomoglo, u dvoboju najlošijih momčadi lige, Knicksi su potvrdili status najlošije.

Booker je odigrao svoju utakmicu sezone s 41 poenom (6/10 trica) i pet skokova dok je Kelly Oubre dodao 18 poena. Dragan Bender krenuo je u petorci i za 18 minuta ostao bez poena (0/2 za tricu) uz tri skoka. Kod Knicksa Mario Hezonja liječi ozljedu, a istaknuo se Jordan sa 17 poena i 14 skokova.

NBA:
Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves 131:114
Phoenix Suns - New York Knicks 107:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!