Košarka

LeBron preskočio i Michaela Jordana, Lakersi svejedno i dalje tonu

Branimir Korać • četvrtak, 07.03.2019.
LeBron preskočio i Michaela Jordana, Lakersi svejedno i dalje tonu
Foto: EPA

U preostalim noćašnjim susretima u NBA ligi Los Angeles Lakersi nastavili su pad i upisali novi poraz. Ovaj put kod kuće protiv Nuggetsa koji su slavili u večeri u kojoj je LeBron James preskočio Michaela Jordana na ljestvici najboljih strijelaca svih vremena...

Još jedna sjajna predstava Luke Dončića nije bila dovoljna Dallas je izgubio u gostima kod Washingtona 132:123. Dončić je ponovno briljirao, imao je razdoblja kada je izgledao potpuno nezaustavljivo, ali njegovih 31 poen i 11 skokova nisu spasili Maverickse.

Susret je bio prilično izjednačen, imao je i Dallas razdoblja kada je ostavljao domaćine iza sebe, no završnica je pripala Washingtonu koji je predvođen Bradleyjem Bealom ipak prelomio sve na svoju stranu. Dallasu je ovo osmi poraz u zadnjih devet utakmica, a osim Dončića istaknuo se Dwight Powell s 26 poena i deset skokova. Kod Washingtona Beal je završio s 30 poena, osam asistencija i sedam skokova, Trevor Ariza dodao je 22 poena i šest skokova, a Jabari Parker 20 poena i devet skokova.

Iz utakmice u utakmicu očito je da u Lakersima dosta toga ne štima. Novi poraz upisan je kod kuće od Denver Nuggetsa sa 115:99, LeBron James sam je vukao dosta dugo i nije izvukao svoju momčad. Kakva je situacija u Lakersima dovoljno govori podatak iz završnice susreta kada je Rajon Rondo umjesto na klupu sjeo među gledatelje i tako dočekao kraj susreta.

Jamesovih 31 poen, sedam skokova i sedam asistencija znači da je preskočio Michaela Jordana i došao na četvrto mjesto svih vremena po broju ubačenih poena, ali malo će mu to značiti, doigravanje je sve dalje i sve je izglednije da ga neće vidjeti.

Kod pobjednika Will Barton ubacio je 23 poena, a po 19 su dodali Paul Millsap, Jamal Murray i Gary Harris.

Sacramento je ugostio Boston bez Kyrieja Irvinga i nije uspio slaviti. Celticsi su odnijeli pobjedu 111:109 košem Gordona Haywarda dvije sekunde prije kraja. Jayson Tatum ubacio je 24 poena, a Al Horford 21 uz 11 skokova i sedam asistencija, a kod poraženih Harrison Barnes je završio s 24 poena i osam skokova.

Zach LaVine s 39 poena i polaganjem 1.6 sekundu prije kraja srušio je Philadelphiju i donio pobjedu Chicago Bullsima. Neočekivani poraz Sixersa kod kojih je Jimmy Butler svojoj nekadašnjoj momčadi ubacio 22 poena. Sjajnu utakmicu odigrao je Delon Wright koji je s 18 poena, devet asistencija te po šest skokova i blokada sjajno pomagao LaMarcusu Aldridgeu koji je završio utakmicu s 32 poena te vodio Spurse do pobjede u Atlanti.

NBA:
Washington Wizards - Dallas Mavericks 132:123
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 99:115
Sacramento Kings - Boston Celtics 109:111
Charlotte Hornets - Miami Heat 84:91
Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 108:107
Atlanta Hawks - San Antonio Spurs 104:111
Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 113:107
New Orleans Pelicans - Utah Jazz 104:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!