Košarka

Kakav povratak Hezonje! Izblokirao LeBrona Jamesa u posljednjim trenucima i sačuvao pobjedu Knicksima

Branimir Korać • nedjelja, 17.03.2019.
Kakav povratak Hezonje! Izblokirao LeBrona Jamesa u posljednjim trenucima i sačuvao pobjedu Knicksima
Foto: EPA

Mario Hezonja bio je dugo van parketa zbog problema s ozljedom, ali povratak je zato bio fantastičan. Odigrao je vrlo dobru utakmicu protiv Los Angeles Lakersa i ključnom obranom na LeBronu Jamesu osigurao Knicksima pobjedu 124:123...

I Knicksi su pronašli žrtvu! Nakon osam uzastopnih poraza napokon su došli do pobjede slaveći protiv jednako raspalih Lakersa sa 124:123. Lakersi su dvije minute prije kraja vodili sa 123:116, ali do kraja susreta nisu više ubacili niti poen i domaćin je serijom 8:0 odnio pobjedu.

Važnu ulogu u tome odigrao je Mario Hezonja koji je ključnom obranom na kraju susreta priječio pobjedu Lakersa. LeBron James zatražio je izolaciju i igrao jedan na jedan s Hezonjom koji ga je bez problema ispratio, stavio ga u poziciju za težak šut ispod koša i onda ga i izblokirao. Dogodilo se to svega dvije sekunde prije kraja susreta i domaćin je proslavio pobjedu.

Hezonji je to bila prva utakmica nakon mjesec dana pauze zbog ozljede koju je zaradio protiv Philadelphije sredinom veljače. Odmah je vraćen u petorku. dobio je veliku minutažu i odigrao vrlo dobro. Za 36 minuta ubacio je 17 poena (3/6 za dva, 1/2 za tri, 8/8 slobodna) uz osam skokova te po asistenciju, blokadu i osvojenu loptu.

Lakersi su još jednom podbacili i bili daleko od onog gdje bi htjeli biti. James je ubacio 33 poena uz šest skokova i osam asistencija, Kyle Kuzma dodao je 18 poena i osam asistencija, a kod domaćina Emmanuel Mudiay ubilježio je 28 poena i osam asistencija dok je Damyean Dotson dodao 25 poena i šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!