Tenis

Federer: "Nije tajna kako je u današnje vrijeme lakše osvojiti četiri Grand Slama u nizu"

Petar Jenjić • srijeda, 20.03.2019.
Federer: "Nije tajna kako je u današnje vrijeme lakše osvojiti četiri Grand Slama u nizu"
Foto: EPA

U razgovoru za Sport360 Roger Federer kazao je kako je danas lakše osvojiti sva četiri Grand Slama, ali i dodao kako time ne želi umanjiti uspjehe Novaka Đokovića...

Roger Federer osvrnuo se na mogućnost Novaka Đokovića da ove sezona osvoji sva četiri Grand Slam turnira. Istaknuo je ono što je već ranije govorio, a to je da je danas to dosta lakše napraviti.

"Nije tajna kako je u današnje vrijeme to lakše učiniti nego je to bio slučaj ranije. Tu se ne radi samo o Novaku, pomaže to i Rafi i meni ili bilo kojem drugom tenisaču. Prije ste imali izuzetno travnate podloge i vrlo sporu zemlju. Razlika je bila vrlo velika pa je bilo jako teško napraviti ono što je Borg napravio kada je nanizao Roland Garros i Wimbledon. Morao si igrati servis-volej na travi, danas to nije neophodno da osvojiš Wimbledon."

Naravno, Federer time nije želio umanjiti uspjeh srpskog tenisača.

"Tako sam i ja osvojio tri turnira i igrao finale u četvrtom. Rafa je bio blizu tome, Novak je uspio jednom i možda će ponovno to napraviti sada. Sve to pokazuje da je danas moguće u toe uspjeti. Usprkos svemu, ono što je Đoković napravio veliki je uspjeh", dodao je Federer u razgovoru za Sport360.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Josippo20.03.2019. u 17:42
    Nije nikom bilo lakše nego tebi, pa Hewitt je bio broj jedan kad si došao sa 22 godine a 5 godina posle kad su došli svi ti što su sad tu nije mu bilo mista ni u top20 a još je bio mlad
    Josippo