Nogomet

Dalić: "Nema nikakvih dilema, igrači znaju sastav, a više bih volio da Hrvat nije na klupi Azerbajdžana"

Jan Šneler • srijeda, 20.03.2019.
Dalić: "Nema nikakvih dilema, igrači znaju sastav, a više bih volio da Hrvat nije na klupi Azerbajdžana"
Foto: FaH

Uoči utakmice prvog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, izbornik Hrvatske Zlatko Dalić ponovio je kako nimalo ne podcjenjuje Azerbajdžan i očekuje veliki angažman svoje momčadi…

Sutra je na rasporedu prvi susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se sljedeće godine igra diljem Europe. Hrvatska se nalazi u dobroj skupini, skupini koju bi morala proći bez većih problema, ali izbornik Zlatko Dalić očekivano poziva na oprez i ističe kako Vatreni moraju biti kvalitetni i strpljivi u susretu protiv Azerbajdžana.

“Imamo veliki respekt prema protivniku i ulazimo u utakmicu kao da igramo na Svjetskom prvenstvu. Nema laganih protivnika i moramo biti maksimalno ozbiljni“, rekao je Dalić.

Hrvatska je već igrala s Azerbajdžanom u kvalifikacijama te je bilo interesantno vidjeti jesu li te utakmice pomogle Daliću u pripremi susreta. Jasno, od sutrašnjeg protivnika očekuje se defenzivna igra i pokušaj da iz kontri i polukontri dođe do rezultata.

“Nisam gledao tu utakmicu, bilo je to davno. Osvrnuli smo se na Ligu nacija, iako je sada novi izbornik. Ponavljam da sve ovisi o nama. Protivnik dolazi na Maksimir ostvariti što bolji rezultat. Moramo biti spremni, znati odgovoriti i što je najvažnije trebamo biti strpljivi. Ne smijemo srljati. Bit će to lijepa večer i nadam se pobjedi“, dodao je izbornik.

Zanimljiva koincidencija je u činjenici kako je na klupi Azerbajdžana ponovno hrvatski trener. Nakon Roberta Prosinečkog koji je ostavio značaj trag u ovoj bogatoj zemlji, u Azerbajdžanu su se odlučili za nekadašnjeg pomoćnog trenera Vatrenih, Nikolu Jurčevića.

“Bio bih sretniji da Hrvat nije trener. Nikolu Jurčevića cijenim kao trenera, jako dobro poznaje igrače i momčad. Ne možemo ništa od njega sakriti“, pohvalio je Dalić kolegu.

Konačno, sastav se više-manje zna, no veliki upitnik ostaje oko vratara. Dalić i njegov pomoćnik za vratare Marijan Mrmić isticali su kako vjeruju Lovri Kaliniću, no konačan odgovor još nismo dobili.

“Ne govorim sastav prije utakmice. Nema nikakvih dilema, igrači znaju sastav, ali pričekajmo sutra za potvrdu tko će igrati u prvih 11“, zaključio je Dalić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!