Nogomet

Jurčević: "Hrvatska je među najboljim momčadima na svijetu, ali znala je imati problema u kvalifikacijama"

Jan Šneler • srijeda, 20.03.2019.
Jurčević: "Hrvatska je među najboljim momčadima na svijetu, ali znala je imati problema u kvalifikacijama"
Foto: FaH

Izbornik Azerbajdžana Nikola Jurčević pozitivno gleda na sutrašnji susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Hrvatske. Iako ih očekuje težak susret, u redovima Azerbajdžana ne osjećaju pritisak…

Prije sutrašnje utakmice protiv Hrvatske, izbornik Azerbajdžana Nikola Jurčević nije djelovao napeto. Prilično mirno odgovarao je na pitanja novinara i na početku zaradio simpatije azerbajdžanskih novinara kada im je čestitao Norvuz, veliki praznik u Azerbajdžanu koji označava Novu godinu i dolazak proljeća.

Hrvat na klupi Azerbajdžana nije novost jer je vrlo dobar na istoj klupi bio Robert Prosinečki. Ipak, Jurčević je svakako ponosan i sretan što upravo protiv Hrvatske igra na Maksimiru, u svom rodnom gradu.

“Posebna stvar za mene je igrati u rodnom gradu protiv Hrvatske i nadam se da ćemo sutra slaviti i biti sretni ishodom. Bit će malo čudno, ali sretan sam što sam izbornik Azerbajdžana“, rekao je Jurčević.

Jurčević ističe kako njegova momčad ne osjeća pritisak jer je igrati protiv svjetskog doprvaka velika čast. Azerbajdžan je spreman, osjećaju se odlično i vrlo motivirano prije susreta protiv Vatrenih.

“Sutra je za nas važna utakmica, velika utakmica protiv jako teške momčadi. Hrvatska je doprvak svijeta i znamo da će biti teško. S druge strane, mi smo spremni, dobro smo trenirali posljednjih dana i vjerujem kako ćemo pružiti dobru utakmicu. Svi igrači su spremni, samo je jedan otpao zbog ozljede. Imam manjih dilema oko momčadi i odlučit ću nakon današnjeg treninga. Imam 12 do 13 igrača u glavi za prvih 11“, dodao je izbornik Azerbajdžana.

Jasno, Jurčević nije zaboravio pohvaliti izbornika Hrvatske Zlatka Dalića koji se biranim riječima izražavao o izborniku Azerbajdžana. Velika je stvar za Hrvatsku da se u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo susreću dva hrvatska trenera i sigurno će Jurčević biti iznimno motiviran.

“Čestitam Daliću. Hrvatska je među najboljim momčadima na svijetu. Ipak, Hrvatska zna imati problema u kvalifikacijama i igranju protiv uvjetno rečeno manjih momčadi i to je naša šansa. Što se tiče Prosinečkog pričali smo, ali ne posljednjih mjeseci. Razgovarali smo ranije o životu u Bakuu, o momčadi, ali nismo pričali o nogometu u posljednje vrijeme“, zaključio je Jurčević.

Nakon izbornika Azerbajdžana, prije posljednjeg treninga kratak osvrt dao je i kapetan gostiju Maksim Medvedev. Ovaj 29-godišnji branič Qarabaga jedan je od najiskusnijih i u svemu se složio s Jurčevićem.

"Igramo u gostima i očekujemo tešku utakmicu. Spremni smo, iako igrački nismo na razini Hrvatske. Ipak, dat ćemo sve od sebe, dodao je Maksim Medvedev.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!