Tenis

Donna Vekić poražena od druge igračice svijeta nakon više od dva i pol sata borbe

Mihaela Bradovski • subota, 23.03.2019.
Donna Vekić poražena od druge igračice svijeta nakon više od dva i pol sata borbe
Foto: EPA

Donna Vekić zaustavljena je u šesnaestini finala turnira u Miamiju. Bolja je bila Petra Kvitova koja je slavila u tri seta nakon više od dva i pol sata igre...

I posljednja hrvatska predstavnica završila je s nastupom u Miamiju. Donna Vekić nije uspjela iznenaditi Petru Kvitovu i ubilježila je poraz u tri seta. Bio je to posve drugačiji susret za razliku od onog u St. Peterburgu gdje je Vekić visoko slavila.

Ovdje je meč bio posve izjednačen, vodila se velika borba, a uspješnija je bila Kvitova koja je slavila zahvaljujući boljoj igri u trećem setu.

Prvi set ponudio je pregršt prilika na obje strane, puno preokreta i propuštenih šanse i jedne i druge igračice, a na kraju je više mirnoće ipak imala Kvitova koja uzima set sa 6:4.

U drugom setu Vekić je osvojila prva tri gema uz dupli break, nastavila je s dobrom igrom i poravnala na 1-1 u setovima uzevši drugi set sa 6:3.

Odmah na početku trećeg seta kvitova je došla do breaka i nakon toga je mirno držala tu prednost do kraja meča. Prošla je Kvitova tako u osminu finala, a Vekić je završila s nastupom.

Miami, treće kolo:
Petra Kvitova (Češka, 3) - Donna Vekić (Hrvatska, 26) 6:4, 3:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!