Nogomet

Hrvatska U-17 selekcija do važnog boda protiv Engleske, ostaje žal za promašenim jedanaestercem

Jan Šneler • nedjelja, 24.03.2019.
Hrvatska U-17 selekcija do važnog boda protiv Engleske, ostaje žal za promašenim jedanaestercem
Foto: Kristijan Komarica

U 2. kolu Elitne skupine, u kvalifikacijama za Europsko U-17 prvenstvo, Hrvatska je neriješenim ishodom protiv Engleske došla vrlo blizu nastupa na europskoj smotri...

Nakon što su slavili protiv Danske mladi hrvatski reprezentativci došli su do dobrog rezultata protiv Engleske. Nećemo reći odličnog jer bi to podrazumijevalo pobjedu, ali u kontekstu kvalifikacija, bod protiv Engleza iznimno je važan.

Bez obzira što je ovaj bod važan, mora se priznati kako je Engleska bila bolji suparnik tijekom 90 minuta. Hrvatska se većinom branila, a velika šteta je što nisu iskoristili veliku priliku u 30. minuti. Nakon pola sata igre, Moulden je skrivio kazneni udarac na Branšteteru i sudac ga je isključio.

Hrvatska je imala jedanaesterac, Engleska igrača manje zbog isključenog vratara više od sat vremena. Nažalost, kao što nije iskorišten kazneni udarac protiv Danske, tako i sada mladi reprezentativci nisu bili precizni. Jedanaesterac je promašio Duvnjak.

Do kraja prvog dijela Hrvatska je još pritiskala protivnika, pokušala doći do pogotka, ali u nastavku Englezi su dominirali i prava je sreća što nisu došli do pobjede.

Hrvatska i Engleska sada imaju po četiri boda prije posljednjeg kola. Hrvatskoj je dovoljan bod u posljednjem kolu protiv Švicarske za pozicioniranje među prve dvije momčadi. S obzirom da osam prvoplasiranih i sedam od osam drugoplasiranih prolazi dalje, pet bodova trebalo bi biti dovoljno, odnosno bodovi skupljeni protiv prve i treće momčadi. Jasno, u slučaju pobjede protiv Švicarske, Hrvatska bi sigurno prošla dalje.

Posljednji susret na rasporedu je u srijedu u 14 sati.

Europsko prvenstvo U-17, kvalifikacije, Elitna skupina, 2. kolo:
Engleska - Hrvatska 0:0

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!