Tenis

Majstor za tie-breakove: John Isner na korak do obrane naslova pobjednika turnira u Miamiju

Mihaela Bradovski • petak, 29.03.2019.
Majstor za tie-breakove: John Isner na korak do obrane naslova pobjednika turnira u Miamiju
Foto: EPA

John Isner prvi je finalist turnira u Miamiju u muškoj konkurenciji. U polufinalu je slavio protiv Felixa Auger-Aliassimea s dva puta po 7:6...

Niz za povijest bilježi John Isner u Miamiju. Amerikanac je ušao u drugo finale zaredom na ovom turniru, a u nevjerojatno zvuči podatak da je Isner čak četiri od pet mečeva dobio sa 7:6, 7:6, a "najlakši posao" imao je protiv Alberta Ramosa kojeg je svladao "samo" sa 7:5, 7:6.

Felix Auger-Aliassime podijelio je sudbinu Lorenza Sonega, Kylea Edmunda i Roberta Bautiste Aguta koji su poraženi u dva tie-breaka.

Prvi set mladi Kanađanin mogao je riješiti u svoju korist, poveo je s 5:3 i imao servis za set, ali nije izdržao, set je otišao u tie-break gdje je Isner bio bolji sa 7:3.

U drugom setu praktički identična priča. Ponovno je Auger-Aliassime poveo uz break s 5:2, na servisu za set još jednom nije izdržao i Isner se vratio. I drugi put odluka pada u tie-breaku koji odlazi na stranu Isnera sa 7:4.

Amerikanac je pogodio 21 as i prošao drugu godinu zaredom u finale. Prošle godine osvojio je turnir i ove godine brani titulu.

Miami, polufinale:
John Isner (SAD, 7) - Felix Auger-Aliassime (Kanada, Q) 7:6(3), 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!