Nogomet

Dinamo sjajnom predstavom svladao Southampton i ušao u finale Premier League International Cupa

Jan Šneler • srijeda, 10.04.2019.
Dinamo sjajnom predstavom svladao Southampton i ušao u finale Premier League International Cupa
Foto: FaH

Sjajnom predstavom u gostima kod Southamptona, Dinamova druga momčad uspjela je ući u finale Premier League International Cupa u kojem ih do trofeja dijeli samo susret s velikim Bayernom...

Ovo je najbolja sezona u posljednjih nekoliko desetljeća. Nakon što je prva momčad Dinama sjajnom predstavom u Europskoj ligi došla do osmine finala, juniorska na prag polufinala Lige prvaka, večeras je Dinamo II ušao u finale uglednog Premier League International Cupa.

Dinamovu drugu momčad čine većim dijelom juniori i igrači na koje Dinamo računa u narednim godinama. Modri su došli do vodstva već nakon deset minuta kada je Leon Šipoš lijepo poentirao za vodstvo.

Slavlje nije dugo trajalo i Southampton je vrlo brzo izjednačio. Harry Haimblin bio je najbolji u skoku te je s nekoliko metara donio svojoj momčadi izjednačenje. Isti igrač bio je heroj u tom trenutku, ali je u 36. minuti ostavio na cjedilu svoje suigrače. Preoštro je startao Haimblin na Marka Gjiru i potpuno zasluženo otišao ranije u svlačionicu.

Dinamo nije prestajao s pritiskom i to se isplatilo u 54. minuti. Ponovno je sve krenulo od Antonija Marina koji pronalazi Gjiru čiji udarac vratar domaćih nije obranio. Držali su Modri vodstvo, čuvali prednost koju su potpuno zaslužili, a u 82. minuti uspjeli su finiširati susret.

Najbolji pojedinac Dinama, Marin, ponovno je bio u ulozi asistenta, a konačnih 1:3 postavio je Petar Čuić. Do trofeja Dinamo dijeli još samo susret s Bayernom. U svibnju će se odigrati finalna utakmica, a nema ljepšeg susreta za završetak vrlo uspješne i plodonosne sezone.

Premier League International Cup, polufinale:
Southampton U23 - Dinamo II 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!