Rukomet

Danci šokirani u Podgorici, Simić izludio Hansena i društvo: "Najljepši trenutak u karijeri"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.04.2019.
Danci šokirani u Podgorici, Simić izludio Hansena i društvo: "Najljepši trenutak u karijeri"
Foto: FaH

U kvalifikacijskom dvoboju za Europsko prvenstvo Danska je šokirana u Podgorici gdje ju je svladala Crna Gora s 32:31. Junak domaćina bio je Nebojša Simić koji je skupio 15 obrana...

Aktualni svjetski prvaci i olimpijski pobjednici šokirani su u Podgorici. Crna Gora odigrala je najbolju utakmicu u svojoj povijesti i svladala je Dansku s 32:31 te tako napravila ono što nitko nije uspio tijekom Svjetskog prvenstva.

Nisu Danci igrali u nekom šarenom sastavu, doputovali su predvođeni Mikkelom Hansenom, ali Crna Gora igrala je kao u transu i upisala pobjedu.

Da bi Crna Gora mogla do čuda, postalo je svima jasno kada je pet minuta prije kraja susreta povela 30:27 i iako je bilo razumljive nervoze u završnici, izdržala je i upisala pobjedu.

"Ovo je najljepši trenutak u mojoj karijeri, ne mogu vjerovati! Poginuli smo u ovoj utakmici, igrali ponosno i bezobrazno, dizali se i padali. Navijači su nas nosili. Ovaj dres težak je pet kilograma od znoja, ali nisam se nijednom umorio. Ovo je najljepši trenutak i pamtit ću ga dok sam živ", govorio je nakon susreta fantastični Nebojša Simić koji je upisao 15 obrana.

Izbornik Zoran Roganović teško je suzdržavao emocije, bio je svjestan što je njegova reprezentacija napravila.

"Ovo će odjeknuti u cijeloj Europi. Nakon lošeg starta, puno nam znači ovaj rezultat iako su mnogi sa skepsom gledali na nas. Pokazali smo da imamo dobre igrače i da nema brige za budućnost. Dobiti Dansku je nešto nevjerojatno, presretan sam."

Božović sa sedam golova predvodio je Crnu Goru dok je Hansen na drugoj strani imao osam, a Svan sedam golova. Prevaga su bili vratari, Simić je imao 15 obrana, a Landin pet.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!