Košarka

Spursi zaokružili težak dan za domaćine na startu doigravanja, Nuggetsi ispustili prednost domaćeg terena

Branimir Korać • nedjelja, 14.04.2019.
Spursi zaokružili težak dan za domaćine na startu doigravanja, Nuggetsi ispustili prednost domaćeg terena
Foto: EPA

San Antonio Spursi jako dobro znaju kakva se košarka igra u doigravanju i za njih je to nešto uobičajeno, Nuggetsi su saznali noćas i to na teži način domaćim porazom 101:96...

Tri od četiri domaćina upisali su poraz u noćašnjim susretima NBA doigravanja. Doigravanje je tako počelo na neočekivan način, tri nositelja sada se nalaze u neugodnoj situaciji i morat će na gostovanjima tražiti pobjedu.

Među njima su i Nuggetsi koji su imali sjajnu sezonu, završili na drugom mjestu na Zapadu, ali nisu to znali iskoristiti i u doigravanju pokazati zašto su bili odmah uz bok Golden State Warriorsima. Gregg Popovich stari je lisac kojem je igranje u doigravanju nešto pod normalno i znao je kako se postaviti i kako dovesti dvoboj na svoj mlin.

U redovima Spursa niz igrača odigralo je jako dobro na obje strane parketa, a posebno vrijedan obrambeni posao odradio je LaMarcus Aldridge koji je uspio Nikolu Jokića i odličnom obranom limitirao ga je na samo devet šuteva iz igre.

Jokić je ubilježio tek četvrti triple-double Nuggetsa u doigravanju, ali napadački nije bio pravi. Nedostajalo mu je više agresivnosti što je u velikoj mjeri zasluga i Aldridgea.

Nuggetsi su bez obzira na sve imali priliku u završnici, ali nisu je iskoristili. Naime dugo je na semaforu stajalo 97:96 za Spurse, tri napada imao je Denver za preuzimanje vodstva i sva tri nije iskoristio. Zatim je Aldridge ubacio dva slobodna bacanja sedam sekundi prije kraja, Derrick White krade loptu Jamalu Murrayju u prenošenju na polovicu Spursa i s linije slobodnih bacanja stavlja točku na i.

Kod Spursa DeMar DeRozan ubacio je 18 poena uz 12 skokova i šest asistencija, a White je dodao 16 poena i pet asistencija. Kod Denvera Gary Harris ubacio je 20 poena, Murray 17 uz šest osvojenih lopti, Will Barton 15 poena uz deset skokova, a Jokić deset poena uz po 14 skokova i asistencija.

NBA doigravanje:
Denver Nuggets - San Antonio Spurs 96:101 (0-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!