Košarka

Napadački raspoloženi Sixersi odgovorili Netsima i izjednačili u seriji

Branimir Korać • utorak, 16.04.2019.
Napadački raspoloženi Sixersi odgovorili Netsima i izjednačili u seriji
Foto: EPA

Philadelphia se oporavila od poraza u prvom susretu prve runde doigravanja protiv Brooklyn Netsa. U drugom susretu na svom parketu slavila je sa 145:123 i poravnala je na 1-1 u seriji...

Potpuno drugačije lice 76ersa u drugoj utakmici prve runde doigravanja protiv Brooklyn Netsa. Za razliku od prvog susreta od prije dva dana, Sixersi su imali kontrolu nad susretom, obrana možda nije bila na takvoj vrhunskoj razini, ali zato je napad funkcionirao savršeno. Samo u trećoj dionici ubacili su čak 51 poen i u tom razdoblju su riješili pitanje pobjednika.

Na poluvremenu je imala samo poen prednosti, ali je zato treću dionicu dobila čak s 51:23 i tu potpuno nadigrala Netse koji se više nisu uspjeli oporaviti.

Drugo poluvrijeme Brooklyn je otvorio loše i Philadelphia je krenula serijom 14:0, a vrlo brzo i otišla na 20 poena viška. Ben Simmons potpuno se razigrao i gosti nisu imali odgovor na igru rastrčanog domaćina.

"Očekivali smo potpuno drugačiji dvoboj, znali smo što dolazi. Predobri su, pretalentirani i predobro vođeni, znali smo da će puno toga ovisiti o našoj reakciji koja nije bila dobra", priznao je Kenny Atkinson.

S ovih 141 poenom, Sixersi su srušili rekord franšize po broju ubačenih poena u jednom susretu, naime 1967. godine u doigravanju protiv San Francisco Warriorsa ubacili su 141 poen.

U ovom susretu najučinkovitiji kod domaćina bili su Joel Embiid s 23 poena i deset skokova te za razliku od prvog susreta bez ijednog šuta za tricu (tamo je bio na 0/5), Tobias Harris s 19 poena i pet skokova te Ben Simmons s 18 poena, deset skokova i 12 asistencija.

Kod Netsa Spencer Dinwiddie ubacio je 19 poena, a D'Angelo Russell 16. Russell je ujedno bio jedini starter s dvoznamenkastim učinkom.

NBA doigravanje:
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 145:123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!