Tenis

Sjajni Mektić i Škugor preokretom do naslova u Monte Carlu!

Petar Jenjić • nedjelja, 21.04.2019.
Sjajni Mektić i Škugor preokretom do naslova u Monte Carlu!
Foto: Pixsell

Nikola Mektić i Franko Škugor osvojili su naslov u konkurenciji parova na Masters turniru u Monte Carlu. Nakon velike drame, sa 11:9 u produženom tie-breaku, svladali su Robina Haasea i Wesleyja Koolhofa...

Najveću titulu u karijeri osvojili su Franko Škugor i Nikola Mektić koji u paru nisu igrali još od 2017. godine. U današnjem finalu Monte Carla svladali su Nizozemce Robina Haasea i Wesleyja Koolhofa, u jednom vrlo izjednačenom meču.

Nizozemci su dobili prvi set, u drugom servirali za meč, a u produženom tie-breaku imali su u jednu meč loptu. Međutim, hrvatski dvojac je uspio sve okrenuti i okititi se titulom. Meč je trajao dva sata i šest minuta, a do pobjede su stigli sa 6:7, 7:6, 11:9.

Bolje su u meč krenuli hrvatski tenisači koji su poveli s 3:0. Međutim, vrlo brzo Haase i Koolhof uspijevaju vratiti break zaostatka, a zatim spasiti i tri set lopte Mektića i Škugora. U 13. igri poveli su s 4:0, a do kraja izgubili tek tri poena.

Hrvatska kombinacija breakom je krenula i u drugi set, no Haase i Koolhof odmah izjednačavaju na 1:1, a zatim dolaze i do vodstva od 5:3. Međutim, pri servisu za meč Škugor i Mektić uspijevaju se vratiti iz zaostatka nakon čega su potpuno izdominirali tie-break u kojem su poveli sa 6:0, a iskoristili četvrtu set loptu.

U produženom tie-breaku igralo se poen za poen, a Nizozemci su imali i jednu meč loptu kod 9:8. Ipak, hrvatski dvojac dobiva sljedeća tri poena, a time i meč.

Masters Monte Carlo, finale:
Franko Škugor/Nikola Mektić - Robin Haase/Wesley Koolhof 6:7, 7:6, 11:9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!