Nogomet

Kutak za kladioničare: Rijeka traži iskupljenje za poljudsku sramotu, ovo bi trebao biti i Barcelonin dan

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 24.04.2019.
Kutak za kladioničare: Rijeka traži iskupljenje za poljudsku sramotu, ovo bi trebao biti i Barcelonin dan
Foto: Pixsell

Dinamo je osigurao ulazak u finale Kupa, a Rijeka je favorit da mu se tamo pridruži. Danas se očekuju i dva slavlja Barcelone, u Ligi prvaka rukometaša i Euroligi košarkaša...

Inter - Rijeka

Nakon očajnog izdanja na Poljudu i ružnog poraza, Rijeka traži iskupljenje u Zaprešiću gdje će hvatati prolaz u finale Kupa. Inter je za razliku od nje u prošlom kolu remiziralo protiv Gorice 2:2, no ovdje će Riječani biti u prednosti. Igor Bišćan traži reakciju od svojih igrača i nema sumnje da će biti posebno motivirani pokazati kako je ono na Poljudu bila kombinacija lošeg dana i raspoloženog protivnika. Ne tako davno ovi protivnici susreli su se na Rujevici, a Rijeka je pregazila Inter sa 7:0. Ta pobjeda isto nije bila realan pokazatelj snaga, Inter je u tom dvoboju oštećen, dobar dio susreta igrao je i s igračem manje te je stradao teže nego što je trebao. Interu je na ulasku u nastavak sezone bilo važnije što prije osigurati ostanak u ligi, u drugom planu bio je Kup, no ako Riječani ponude priliku, jasno je kako će Toplakova momčad pokušati to iskoristiti. Ipak, gosti su kvalitetniji i u prednosti.

Prognoza: Pobjeda Rijeke

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Intera 8.20, neriješeno 4.30, pobjeda Rijeke 1.55

Barcelona - Anadolu Efes

Barcelona je uzela pobjedu u Istanbulu i poravnala u seriji na 1-1. Veliki je to kapital za Katalonce koji su u oba susreta u Istanbulu bili u najmanju ruku ravnopravan protivnik i uzeli su prednost domaćeg parketa Efesu. Barcelona će sada na svom parketu imati priliku izboriti nastup na Final Fouru i pokušat će izbjeći povratak u Istanbul. Da bi se to dogodilo, mora upisati dvije pobjede za što je itekako sposobna. Prošli dvoboj ova dva protivnika u Barceloni ponudio je različite slike u oba poluvremena. U prvoj je Efes bio vrlo raspucan i sve mu je polazilo za rukom, a u drugom je šut stao i gosti su razbijeni. U drugom dijelu ubacili su samo 15 poena i doživjeli jedan od svojih najtežih poraza gledajući dojam. Bit će važno tko će nametnuti svoj ritam igre, Ergin Ataman najavio je kako će pokušati usporiti igru i da će biti vrlo važno hoće li Efes uspjeti iskontrolirati skok i spriječiti realizaciju Barcelone u reketu. Domaćin je imati veliku podršku s tribina, u susret ulazi pun samopouzdanja i bliži je pobjedi.

Prognoza: Pobjeda Barcelone

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Barcelone 1.55, neriješeno 18.0, pobjeda Efesa 3.30

Nantes - Barcelona

Doigravanju u Ligi prvaka priključuje se i Barcelona. Prvu fazu natjecanja završila je na prvom mjestu u skupini i nije morala igrati u osmini finala. Za to vrijeme uspješno je odrađivala zadaće u španjolskom prvenstvu, a sada se okreće ozbiljnijim utakmicama. Po širini kadra i kvaliteti igrača, daleko je ispred Nantesa koji je u osmini finala u drami eliminirao Rhein-Neckar Löwen. Nantes niti u skupini nije izgledao posebno uvjerljivo, Zagreb ga je držao u šaci i u Nantesu, a izbacivanje Löwena, iako je riječ o kvalitetnom protivniku, nije ludo impresivno jer Nijemci imaju ogromne oscilacije ove sezone. Nantesov hendikep je neigranje Cyrila Dumoulina za kojeg je sezona završena i sav teret pao je na Sifferta i Bonnefoija koji je stigao nakon ozljede Gerardovog partnera iz reprezentacije. Lako je moguće da Barcelona već u prvom susretu stvori ugodnu razliku i krene prema završnom turniru.

Prognoza: Pobjeda Barcelone

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Nantesa3.50, neriješeno 9.50, pobjeda Barcelone 1.65

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!