Tenis

Fucsovics nakon više od tri sata borbe do pobjede na startu Münchena

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.04.2019.
Fucsovics nakon više od tri sata borbe do pobjede na startu Münchena
Foto: EPA

Odigrana su dva meča na ATP turniru u München, a posebno je dramatično bilo u meču između Lorenza Sonega i Martina Fucsovicsa gdje je do pobjede s 10:8 u tie-breaku trećeg seta stigao mađarski tenisač...

Do pobjede i prolaska u drugo kolo stigao je Taro Daniel koji je s dva puta po 6:4 bio bolji od Uga Humberta. Meč je trajao sat i 48 minuta.

Tijekom prvog seta japanski je tenisač imao dva breaka prednosti, Francuz je jedan uspio vratiti, ali drugi ipak nije. U drugom je Daniel oduzeo servis protivniku koji je produžio nadu povratkom na 4:4. Ipak, njegov protivnik radi ponovno break i slavi sa 6:4.

Pravu dramu gledali smo u drugom meču dana gdje je Marton Fucsovics nakon više od tri sata igre uspio svladati Lorenza Sonega. Mađar je slavio sa 7:5, 4:6, 7:6 po drugi puta u drugom međusobnom dvoboju.

Sonego je u prvom setu rano stigao do breaka te je poveo s 3:1. Talijanski tenisač, koji je do glavnog turnira stigao kroz kvalifikacije, držao se tek do 4:2, a do kraja seta dobio je samo jedan gem. Dva breaka napravio je njegov protivnik i osvojio set.

I u drugom je Talijan stigao do breaka, a Fucsovics se vratio u set. Međutim, ovoga je puta do drugog breaka stigao kvalifikant koji je sa 6:4 poravnao u setovima.

U trećom smo gledali pravu dramu. Sonego je dva puta imao po break prednosti, ali nije uspio doći do pobjede. Tako smo gledali tie-break u kojem je spasio tri meč lopte Fucsovicsa, ali četvrtu ipak nije. Mađar je u konačnici slavio s 10:8.

ATP München, 1. kolo:
Taro Daniel - Ugo Humbert 6:4, 6:4
Marton Fucsovics - Lorenzo Sonego 7:5, 4:6, 7:6 (8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!