Nogomet

Sjajni Ajax napravio veliki posao u Londonu i došao bliže finalu

Branimir Korać • utorak, 30.04.2019.
Sjajni Ajax napravio veliki posao u Londonu i došao bliže finalu
Foto: EPA

Ajax je odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu u Ligi prvaka i nalazi se na korak do plasmana u finale. Nizozemci su u Londonu bili bolji od Tottenhama s 1:0...

Nakon što su u skupini bili posve ravnopravni Bayernu pa nakon toga izbacili Real Madrid i Juventus, nogometaši Ajaxa napravili su novi, veliki korak prema plasmanu u finale. U Londonu su slavili protiv Tottenhama s 1:0.

Spursi su u susret uščli s dosta problema, izostanaka i nespremnih igrača i imali su priličnih problema. Osjetilo se to u izvedbi, ali i Ajax je u ogromnoj mjeri "kriv" za slabije izdanje Spursa.

Ajax nije mogao zamisliti bolji ulazak u susret. Tek se igra počela rasplamsavati, a gosti su stigli do vodstva i to u 16. minuti. Hakim Ziyech sjajno je kroz obranu domaćina proigrao Donnyja van de Beeka koji se našao sam ispred Llorisa i bez problema je zabio za vodstvo.

Van de Beek je ovim golom postao treći najmlađi igrač Ajaxa koji je zabio u polufinalu Lige prvaka, mlađi od ovog 22-godišnjaka bili su samo Nordin Wooter s 19 godina i Mario Melchiot s 20.

Primljeni pogodak loše je utjecao na Spurse koji su se mučili uspostaviti ikakvu igru, a Ajax je u 24. minuti mogao i do drugog gola. Ponovno je pobjegao Van de Beek, ovaj put nakon lijepe akcije s Tadićem, ponovno je bio sam pred Llorisom, ali francuski vratar ovaj put je bolje reagirao.

Nakon nešto više od pola sata igre sudar dvojice igrača Tottenhama u 16 metara, teže je stradao Vertonghen koji se pokušao vratiti, ali nije mogao i ubrzo ga je zamijenio Moussa Sissoko.

U završnici prvog dijela domaćin je mogao do poravnanja, nakon ubačaja Trippiera, Alderweireld je pokušao glavom, ali nije bio precizan.

Početak drugog dijela obilježile su prilike na obje strane. Prvo su Spursi zaprijetili udarcem s ruba kaznenog prostora koji je Ajaxova obrana ipak blokirala, a onda je na drugoj strani dobro opalio izvana Tagliafico, no lopta je otišla pokraj vratnice.

Domaćin je pokušavao doći do pogotka i poravnanja, ali i Ajax je nastavio igrati svoju igru te bio vrlo opasan. Centimetri su dijelili goste od pogotka u 78. minuti kada je Neres opasno pucao, ali vratnica spasila Llorisa.

Do kraja susreta domaćin je očajnički pokušavao doći do pogotka, ali Ajax je izdržao i ostalo je tih 1:0, lijepa prednost za momčad iz Amsterdama uoči uzvrata.

Tottenham - Ajax Rezultati uživo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!