Liga prvaka, nokaut faza, polufinale - uzvrati, 07.05.2019, 21:00 h
Liverpool
Liverpool 4:0 Barcelona
Barcelona

Liverpool na mlazni pogon "isprašio" Barcelonu!

Petar Jenjić • utorak, 07.05.2019.
Liverpool na mlazni pogon "isprašio" Barcelonu!
Foto: EPA

Liverpool je prvi finalist Lige prvaka! Redsi su u čudesnoj uzvratnoj utakmici slavili s 4:0 te tako nadoknadili zaostatak iz prve utakmice. Junaci večeri bili su Divock Origi i Georginio Wijnaldum...

Liverpool je u finalu Lige prvaka. Rijetki su očekivali da će se ovakva rečenica napisati nakon 90 minuta na Camp Nou, ali to se dogodilo. I u prvom dvoboju Redsi su odigrali dobro, ali do gola nisu stigli. I bez "pola" momčadi poput Roberta Firmina i Mohameda Salaha napravili su senzacionalan preokret protiv Barcelone.

U uzvratnom dvoboju na Anfieldu slavili su s 4:0, a iako je kompletna engleska momčad odigrala sjajnu utakmicu, posebno vrijedi izdvojiti junake Divocka Origija i Georginija Wijnalduma koji su postigli po dva pogotka i odvukli Redse u finale.

Liverpool je počeo onako kako je samo mogao poželjeti. Igrala se sedma minuta kada su Redsi stigli do vodstva. Pucao je Jordan Henderson iz blizine, obranio je Ter Stegen, ali na odbijanac je stigao Divock Origi i pospremio loptu u praznu mrežu.

Nakon toga uslijedio je jako dobar period Barcelonine igre koja je nekoliko puta opasno stigla pred gol protivnika. Tako je u 14. minuti nakon lijepe kombinacije pucao Leo Messi s ruba kaznenog prostora, no Alisson je odbio u korner. Tri minute kasnije nova šansa za goste, ovoga puta preko Coutinha, ali s istim ishodom kao i prethodna akcija.

Polovicom prvog poluvremena dobro je, na drugoj strani, pucao Robertson, ali vratar Barcelone, iako je malo pogrešno procijenio putanju udarca, uspio je obraniti. U samoj završnici mogla je gostujuća momčad i do izjednačenja, no rezultat se ipak nije promijenio.

Odmah na početku nastavka krenulo je žustro pa je tako Virgil Van Dijk pucao petom s pet metara, ali Ter Stegen je skinuo udarac s crte. Imao je i Suarez priliku na drugoj strani, ali Alisson se našao ponovno na pravom mjestu

Georginio Wijnaldum ušao je u igru u nastavku te od 54. do 56. minute dva puta doveo Anfield u ludnicu. Prvo ga je Trent Alexander-Arnold proigrao na rubu kaznenog prostora, a Nizozemac krasnim udarcem matirao protivničkog vratara. Odmah u sljedećem napadu novi pogodak. Ovoga puta u ulozi asistenta bio je Xherdan Shaqiri koji je centrirao, a Wijnaldum glavom skrenuo loptu u gol. Između dva pogotka prošle su 122 sekunde.

Iz 68. minute itekako vrijedi izdvojiti novi pokušaj Messija čiji je udarac obranio domaći vratar. Argentinac je sudjelovao kod svih osam Barceloninih udaraca dotada na susretu. Sve do 79. minute nije bilo uzbuđenja, a onda je još jedna lopta završila u mreži gostiju.

Liverpool je tada stigao do gola koji ih vodi dalje. Dok se obrana Barcelone nije niti namjestila, Alexander-Arnold ubacio je loptu iz kornera na peterac gdje je potpuno neometani Origi pospremio loptu iza Ter Stegena.

Rezultat se više nije promijenio do kraja utakmice. Gosti se nisu uspijevali snaći te do kraja nisu ozbiljnije niti zaprijetili.

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale - uzvrati

Liverpool4:0Barcelona
Ajax2:3Tottenham

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • h-tomek08.05.2019. u 09:12
    Ni sam ne bih ovo bolje sročio. Tako istinito. Nisam inače navijač Liverpoola, ali kad netko tak sredi Barcelonu, odmah mi postane draži. Sve što nije ulazilo u Barceloni, ušlo je jučer, Alisson obranio što je obrana propustila i Liverpool je izveo jednu Romu Barceloni.
    h-tomek
  • 280408.05.2019. u 00:02
    Obožavam gledati Joška Jeličića, pogotovo kad guta svoje rijeći i svoje misli.
    2804
  • 280407.05.2019. u 23:58
    Barca je Mesi. Mesi nije pobjednik. Mesi je samo Mesi. Dokaz: Argentina i Barcelona. Svi igraju za Mesija, a Mesi za sebe.
    2804