Nogomet

Tottenham vuče inspiraciju s Anfielda, ten Hag poručuje: "Najveća utakmica za Ajax na ovom stadionu"

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.05.2019.
Tottenham vuče inspiraciju s Anfielda, ten Hag poručuje: "Najveća utakmica za Ajax na ovom stadionu"
Foto: EPA

Nakon što je Liverpool senzacionalno izbacio Barcelonu velikim preokretom, red je na Ajax i Tottenham. Kopljanici imaju prednost 1:0 iz Londona i u Amsterdamu imaju veliku šansu izboriti finale...

Dvoboj u Liverpoolu ponudio je spektakl, veliki preokret Redsa protiv Barcelone, a inspiraciju iz tog dvoboja pokušat će povući Tottenham koji poput Liverpoola u uzvrat ulazi s minusom. Spursi su u prvom susretu u Londonu poraženi od Ajaxa 1:0 i nalaze se u teškoj situaciji.

Neće imati lagan posao, još uvijek imaju velikih problema s izostancima pa tako ne mogu računati na Sergea Auriera, Harryja Kanea, Harryja Winksa, Davinsona Sancheza, ali Jan Vertonghen bit će spreman, a vraća se i Heung-Min Son.

Mauricio Pochettino najavio je kako bi mogao napustiti Spurse ako osvoji Ligu prvaka. "Bilo bi fantastično, zaključiti petogodišnje poglavlje i vratiti se kući. Osvojiti Ligu prvaka u ovakvim uvjetima, u ovakvoj sezoni, bilo bi teško ponoviti takvo čudo", pojasnio je Argentinac.

No, do kuće je dug put, a na njemu stoji Ajax, vrlo neugodan i težak protivnik koji je već izbacio Real Madrid i Juventus, svjetske nogometne teškaše.

"Bit će teško, ali još uvijek je sve otvoreno. Za nas je velika stvar što smo u polufinalu, moramo u tome uživati i igrati s više slobode. Od početka moramo biti takvi, pristup u prvoj utakmici bio je vrlo loš i to moramo promijeniti. Znamo da trebamo pobjedu. Na početku sezone nitko nam nije vjerovao i nitko nam nije davao šanse da finale Lige prvaka i Top 4 u Premiershipu, ali sada je to moguće", dodaje Pochettino.

U Tottenhamu vjeruju, a još više vjeruju u Ajaxu koji s rezultatske strane, igrom i domaćinstvom ima i više argumenata nego Tottenham.

Tvorac Ajaxovog čuda Erik ten Hag danas se spominje u kontekstu najbogatijih klubova svijeta, ali on ima nedovršenog posla s klubom iz Amsterdama. Ajax je upisao čak 18 utakmica bez poraza u zadnjih 19 nastupa u Ligi prvaka i želi tako nastaviti i ovdje. Ako uspije, igrat će u finalu.

"Ovo je najveća utakmica za Ajax na ovom stadionu ikada, ne treba nam posebna motivacija. Ne živim u prošlosti nego u sadašnjosti i to je vrlo bitno. No moram se prisjetiti početka sezone, tko nas je onda vidio u finalu?"

Nitko. Ajax nije bio u najužem krugu kandidata za ovako dalek dolazak u Ligi prvaka, ali to je zaslužio fantastičnim nastupima iako ne može reći da ga je ždrijeb pomazio.

Očekivani sastavi

Ajax: Onana, Veltman, de Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, de Jong, van de Beek, Ziyech, Tadić, Neres

Tottenham: Lloris, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Sissoko, Wanyama, Eriksen, Alli, Son, Moura

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!