Košarka

Prve meč lopte Cibone i Cedevite za novo finale PH

Petar Jenjić • subota, 11.05.2019.
Prve meč lopte Cibone i Cedevite za novo finale PH
Foto: FaH

Pred nama su treće utakmice polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske u kojima će Cibona i Cedevita tražiti osiguranje novog ulaska u finale protiv Splita, odnosno Zadra...

Split je odigrao jako dobar prvi susret na gostovanju kod Cibone. Ostao je u egalu do poluvremena, a iako je Cibona u nastavku preuzela vodstvo i kontrolu nad utakmicom, Žuti nisu dozvolili da se njihovi protivnici potpuno odvoje pa su im do kraja bili "za petama". Slično je bilo i prvo poluvrijeme druge utakmice, no za razliku od prve, Cibona je u trećoj četvrtini primila tek šest poena, otišla na više od 20 koševa prednosti te mirno privela susret prema kraju.

Glavni Cibonin cilj danas će biti završavanje posla i da momčad u što boljem stanju dođe do finala. Momčad je kompletna, svi su igrači na raspolaganju, a trener Ivan Velić ništa još ne želi prepustiti slučaju.

"Vodimo u seriji 2-0 i imamo šansu da to završimo u svojoj dvorani s 3-0. Poučen događanjima na sportskim terenima, znam da i prednost od 2-0 ništa ne znači. Sport je takav da je nepredvidiv i na taj se način pripremamo za sutrašnju utakmicu jer posao nije završen. Igrače sam dosta hvalio ove sezone što se tiče karaktera kojeg imamo i nadam se da će ga pokazati i sutra, a pristup utakmici mora biti kao da je prva u seriji", kazao je trener Cibone.

Split će imati jako težak zadatak u kojem će tražiti povratak na Gripe i još jednu utakmicu pred svojim navijačima. Svjesni su i iz splitskog tabora da je pred njima velik posao.

"Dok god se igra, šanse postoje. Momčad ima vjeru u sebe, no to treba pokazati na terenu, razgovarali smo i razgovarat ćemo opet. Nadam se kako seriju možemo vratiti u Split i u to vjerujem. Svjesni smo kako neće biti lako, u obje nam je utakmice nedostajao trenutak odvajanja, nikom od mojih igrača ništa ne zamjeram. Pokazali su da imaju kvalitetu. Izgovore nećemo tražiti", kazao je trener Ante Grgurević.

Dobru situaciju imao je i Zadar u prvoj utakmici imao - sve u svojim rukama da dođe do vodstva u polufinalu. Imao je posljednji napad i dovoljno vremena, no nije poentirao. Susret je ušao u produžetke, Cedevita je izvukla pobjedu, a u drugom susretu u Zagrebu potpuno nadigrala protivnika te stigla na korak od ulaska u finale.

Upravo je ta druga utakmica bila potpuni kolaps Nazorove momčadi (96:57), no zasigurno nije prava preslika ekipe koja se samo nekoliko dana ranije borila do posljednjih sekundi. I prema riječima trenera, ekipa je u drugom susretu pokazala potpunu letargičnost koja je nedopustiva, posebno kada se radi o borbi za ulazak u finale.

"Uvijek imam vjere i nikad se ne predajem. Tome ste mogli biti svjedoci ove sezone. Dosta se puta moglo odustati, ali ja ne odustajem. Doživljavali smo mi i gore stvari. I doma, a ne samo na gostujućem terenu. Od igrača zahtijevam da ne odustaju, pa ne smijem ni sebi dopustiti da odustanem. Moram biti primjer.", kazao je trener Zadra Ante Nazor.

S druge strane, Cedevita nema toliko briga. U vodstvu je od 2-0, posao može završiti već danas, a svi igrači su na raspolaganju treneru Slavenu Rimcu.

"Dok god se igra, dok god ne završi treća utakmica, oni imaju šanse. To tako treba gledati i mi to pokušavamo ukazati igračima. Tako to trebamo gledati i izaći motivirani da sve završimo u tri utakmice, a logično je i da će oni htjeti pokazati jedno puno bolje izdanje. Iskreno, nadam se da će obje ekipe biti raspoložene za igru i vjerujem da će to biti jedna dobra utakmica", kazao je u najavi susreta trener Cedevite.

Utakmica između Cibone i Splita kreće od 17:45 sati, dok će Zadar i Cedevita krenuti od 19 sati.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!