Košarka

Pero Antić novi predsjednik Košarkaškog saveza Sjeverne Makedonije

Petar Jenjić • srijeda, 15.05.2019.
Pero Antić novi predsjednik Košarkaškog saveza Sjeverne Makedonije
Foto: EPA

Bivši makedonski košarkaš Pero Antić postao je novi predsjednik Košarkaškog saveza spomenute zemlje, a izabran je jednoglasno kao jedini kandidat...

Sjeverna Makedonija dobila je novog predsjednika Košarkaškog saveza, a radi se o dobro poznatom licu koje se umorovilo u prvim mjesecima ove godine. Pero Antić bio je jedini kandidat, a dobio je maksimalnih 27 glasova.

"Jako sam ponosan i sretan, iako moram priznati kako će mi ovo biti jako čudna uloga. Moja je ideja napraviti jaku skupinu sportaša i ljudi iz poslovnog svijeta koji će zajedno raditi u svrhu poboljšanja košarke te da joj vratimo neki ljepši sjaj. Imamo dosta prioriteta, od razvoja mlađih kategorija pa do jačanja lige i vraćanja reprezentacije gdje joj je mjesto, kao redovnom sudioniku velikih natjecanja", kazao je novi predsjednik.

Kroz karijeru promijenio je veliki broj klubova, a dva je puta bio europski prvak s Olympiakosom i jednom s Fenerbahčeom. Osvojio je po dva naslova prvaka Grčke i Turske te jedan naslov Srbije s Crvenom zvezdom. Dvije sezone proveo je i u NBA ligi, u dresu Atlanta Hawksa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!