Košarka

Nova meč lopta za Cedevitu, Zadar traži petu utakmicu

Petar Jenjić • srijeda, 15.05.2019.
Nova meč lopta za Cedevitu, Zadar traži petu utakmicu
Foto: FaH

Pred nama je četvrta polufinalna utakmica između Cedevite i Zadra u kojoj će zagrebačka momčad pokušati iskoristiti drugu meč loptu, a Zadar izboriti povratak na Višnjik...

S obzirom na igračku kvalitetu, Cedevita nije briljirala u prošloj utakmici protiv Zadra te je upisala zaslužen poraz. Novu priliku za ulazak u finale i dvoboj s Cibonom imat će već večeras od 20 sati kada se igra četvrta utakmica polufinala.

Treneru Slavenu Rimcu čitava je momčad na raspolaganju te u utakmicu ulaze kao i u sve prethodne. Još je u najavi istaknuo kako moraju imati veću koncentraciju na obje strane terena, a posebno u obrani. Od svojih igrača očekuje da pokažu svu svoju kvalitetu.

"Kao što sam rekao i u prijašnjim utakmicama, ne očekujem da će biti lagano. Međutim, realno, imamo kvalitetu, moramo se malo drugačije postaviti. Imati bolju koncentraciju i prije svega obrambeno trebamo biti puno bolji i puno agresivniji. Imamo 12 igrača u rosteru, od kojih svaki može nešto dati ekipi. Tako treba razmišljati i mislim da ćemo vidjeti jednu bolju Cedevitu nego što smo vidjeli u Zadru", kazao je Rimac u najavi susreta.

Zadar će večeras stići na gostovanje kod Cedevite u potrazi za drugom pobjedom i povratkom serije natrag na Višnjik. Još je u prvoj utakmici serije Zadar pokazao da može igrati ravnopravno s Cedevitom, mogao je i tada doći do pobjede, no Mario Little nije bio precizan. Upravo je američki košarkaš s današnjim danom napustio momčad.

Trener Ante Nazor jako je optimističan uoči današnje utakmice. Ističe kako ne idu na izlet te dodaje kako su u prošlom susretu kontrolirali rezultat od početka do kraja, a tada stigne i nagrada u obliku pobjede.

"Sigurno da da. Bilo bi iluzorno baviti s ovim poslom, a ići na izlet u Zagreb. Ozračje je puno bolje nego nakon prve utakmice, iz prostog razloga što smo utakmicu dobili. Nisam tip trenera koji sve gleda kroz pobjedu i poraz. Trebamo biti pošteni i reći da smo kontrolirali susret od početka do kraja i da smo protivniku ostavili jako mali manevar. Usprkos svoj njegovoj kvaliteti. A tada te i Bog nagradi, jer si pobjedu zaslužio."

Za kraj dodajmo kako će dvoboj suditi Josip Radojković, Tomislav Vovk i Leo Roglić.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!