Tenis

Karolina Pliškova otišla do kraja u Rimu glatkom pobjedom protiv Konte

Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.05.2019.
Karolina Pliškova otišla do kraja u Rimu glatkom pobjedom protiv Konte
Foto: EPA

Karolina Pliškova pobjednica je velikog turnira u Rimu gdje je u finalu igrala protiv Johanne Konte. Britanku je svladala sa 6:3, 6:4 i potvrdila dobru formu uoči Roland Garrosa...

U svom trećem finalu ove sezone Karolina Pliškova došla je do druge titule. Na početku sezone osvojila je turnir u Brisbaneu, zatim je poražena u finalu Miamija, a sada je bila bolja u Rimu od Konte.

Očekivao se neizvjesniji dvoboj, ali Čehinja je bila raspoloženija i odnijela je glatku pobjedu, prvu na zemlji nakon Stuttgarta prošle godine u dvorani, a zadnji put na zemlji u vanjskim uvjetima slavila je još u Pragu 2015. godine.

Ovo je Čehinji daleko najbolji nastup u Rimu, nikada ranije nije otišla do finala, a nakon što je u prva dva turnirska nastupa ove sezone bila dosta loša te gubila na startu Stuttgarta i u trećem kolu Madrida, pokazala je porast forme.

Od početka meča Pliškova je bila dominantnija, odmah je povela s 3:0 i rutinski je riješila prvi set sa 6:3. Konta je imala problema na reternu i nije posebno prijetila pa je tako u drugom setu ostala bez ijedne break lopte.

Pliškova je imala više prilika i uzela je drugi set breakom u sedmom gemu nakon čega je slavila sa 6:3, 6:4.

Pliškova je tako stigla do 13. titule u karijeri, odnosno treće na zemljanoj podlozi, Najuspješnija je na "hardu" gdje ima osam osvojenih titula. Inače ovo joj je 501. pobjeda u karijeri.

Rim, finale:
Karolina Pliškova (Češka, 4) - Johanna Konta (Velika Britanija) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!