Tenis

Đoković: "Nadal je moj najveći rival", Nadal: "Bit će jako teško"

Petar Jenjić • nedjelja, 19.05.2019.
Đoković: "Nadal je moj najveći rival", Nadal: "Bit će jako teško"
Foto: EPA

Rafael Nadal i Novak Đoković odigrat će finale Mastersa u Rimu te će obojica tražiti svoju 34. titulu na turnirima iz serije 1000...

54. međusobni dvoboj danas će odigrati Rafael Nadal i Novak Đoković. Srpski tenisač trenutno je u vodstvo (28-25), a i sam je svjestan kako je to njegov najveći rival.

"Nadal je moj najveći rival svih vremena, odigrao sam toliko mečeva protiv njega. Imamo najduže rivalstvo u tenisu i svaki puta kada igramo jedan protiv drugoga, to je uzbuđenje. To je ultimativni izazov", kazao je Đoković koji je na putu do finala imao teške mečeve protiv Juana Martina Del Potra i Diega Schwartzmana.

S druge strane, Španjolac je tijekom turnira ispustio svega 13 gemova, a čak je tri seta dobio sa 6:0. Samo je jednom na cijelom turniru ispustio servis.

Bit će im ovo osmi dvoboj u Rimu, a Đoković ima vodstvo 4-3. Na tri uzastopna turnira Nadal je stigao do polufinala, a taj je niz prekinuo upravo u glavnom gradu Italije gdje brani naslov od prošle godine.

"Najvažnije je da igram bolje. Za mene je sutrašnji meč prilika da igram protiv sjajnog igrača. Bit će to još jedan ispit i nadam se da ću biti spreman da se natječem. Bit će jako teško", kazao je Nadal.

Oba tenisača trenutno imaju po 33 titule na Masters turnirima, a pobjednik će izbiti na prvo mjesto. Tko će to biti, saznat ćemo u 16 sati kada bi prema rasporedu trebao početi finale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!