Nogomet

Henrih Mhitarjan iz sigurnosnih razloga neće putovati na finale Europske lige

Branimir Korać • utorak, 21.05.2019.
Henrih Mhitarjan iz sigurnosnih razloga neće putovati na finale Europske lige
Foto: EPA

Arsenal neće imati na raspolaganju Henriha Mhitarjana u finalu Europske lige protiv Chelseaja. Mhitarjan neće putovati za Baku zbog straha za vlastitu sigurnost...

Višegodišnji sukob između Armenije i Azerbajdžana oko regije Nagorno-Karabah, ostavio je Henriha Mhitarjana bez nastupa u finalu Europske lige. Ovo nije prvi put da Mhitarjan ne putuje u Azerbajdžan, već je tijekom klupske karijere propuštao takva gostovanja, a sve zbog straha za vlastitu sigurnost.

2015. godine nastupajući za dortmundsku Borussiju nije išao na gostovanje kod Gabale, a niti prošle godine kada je Arsenal gostovao kod Qarabaga.

"Sagledavajući sve opcije, morali smo donijeti tešku odluku za mene, neću putovati zajedno s momčadi na finale Europske lige. To je utakmica koja se ne događa često i moram priznati da me jako boli što ću je propustiti", poručio je Mhitarjan.

Arsenal i UEFA dobili su garancije od azerbajdžanskih vlasti za sigurnost Mhitarjana te je razrađen kompletan sigurnosni plan, međutim donesena je odluka da ipak ne putuje za Baku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!