Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši nakon velike borbe pali u Nizozemskoj

Jan Šneler • subota, 25.05.2019.
Hrvatski odbojkaši nakon velike borbe pali u Nizozemskoj
Foto: Pixsell

U prvom kolu grupne faze Europske zlatne lige, hrvatski odbojkaši poraženi su od Nizozemske unatoč odličnom otporu kojeg su pružili...

Iako hrvatska odbojkaška reprezentacija nije otišla u Apeldoorn s velikim očekivanjima, izbornik Emanuele Zanini obećao je veliki angažman i najavio kako se Hrvatska neće predati.

Od početka susreta bilo je jasno kako hrvatski odbojkaši nisu došli isključivo participirati u ovom susretu. Nizozemska je imala veliku prednost u prvom setu (16:8), ali se Hrvatska uspjela vratiti na pristojnije brojke. Ipak, Nizozemci s 25:20 osvajaju prvi set.

U nastavku susreta, Hrvatska je počela igrati sve bolje i u drugom setu povela s velikih 16:9. Nizozemska se nije uspjela primaknuti i došlo je do izjednačenja u setovima s 25:17. Treći set bio je možda i najneizvjesniji. Vodstva su se često izmjenjivala i niti jedna momčad nije se pretjerano odvojila.

Nizozemska je imala vodstvo od 21:19, ali Hrvatska ne posustaje i tek rezultatom 26:24 domaća momčad uspijeva okončati treći set. Kako se rezultatom kretao u nastavku bilo je jasno da ćemo ući u neizvjesnost skraćenog petog seta. Hrvatska je u četvrtoj dionici bila ponovno bolja i s 25:20 rutinski je donijela još jedno izjednačenje.

Nažalost, hrvatski odbojkaši nisu uspjeli napraviti potpuni preokret te su pokleknuli u posljednjem setu. Nizozemska je bila bolja i bez većeg otpora s 15:10 upisala prvu pobjedu. Kod Hrvatske najbolji je bio Marko Sedlaček s 20 poena i čak šest blokova, dok je kod Nizozemske Nimir Abdel-Aziz ostvario učinak od 26 poena.

Hrvatskoj sada predstoji susret protiv Estonije za četiri dana i protiv Španjolske, 1. lipnja. Obje utakmice bit će odigrane u Areni u Varaždinu i iz reprezentacije se nadaju kako bi uz podršku navijača mogli stići barem do jedne pobjede. Susret protiv Nizozemske dobar je znak kako Hrvatska može odigrati na visokoj razini, iako treba ponoviti kako je skupina izuzetno teška te su sve momčadi kvalitetnije od Hrvatske.

Europska zlatna liga, 1. kolo:
Nizozemska - Hrvatska 3:2 (25-20, 17-25, 26-24, 20-25, 15-10)

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!