Rukomet

Sjajni Dujšebaev i Cindrić odveli Kielce do naslova prvaka Poljske

Mihaela Bradovski • subota, 25.05.2019.
Sjajni Dujšebaev i Cindrić odveli Kielce do naslova prvaka Poljske
Foto: EPA

Nakon što je prvi susret finala poljskog prvenstva između Wisle i Kielcea okončan 26:26, u uzvratu u Kielceu domaćin je bio vrlo uvjerljiv uz odličan nastup Luke Cindrića...

Kielce je prvak Poljske nakon što je sjajnom igrom u uzvratu slomio otpor Wisle i slavio 32:25. Odličan nastup domaćina koji je tako lakoćom nadmašio onaj remi iz prvog susreta.

Već u prvom poluvremenu stvorio je razliku i otišao do lijepe prednosti, u nastavku susreta bez većih problema kontrolirao je situaciju na terenu te glatko slavio.

Najveće zasluge za to nose Alex Dujšebaev i Luka Cindrić koji su bili središnje figure ovog susreta. Dujšebaev je postigao osam pogodaka iz 11 pokušaja, Cindrić jedan manje iz samo osam pokušaja.

Luka Cindrić osim toga proglašen je i najboljim srednjim vanjskim ove sezone i MVP finala dok je titula za najboljeg igrača ove sezone otišla Wislinom Poljaku Michalu Daszeku.

Upravo Daszek bio je prvo ime kod gostiju sa sedam golova dok je Žiga Mlakar zabio gol manje, a Lovro Mihić dodao je tri gola.

"Očekivao sam tešku utakmicu, ali mislim da smo zasluženo slavili. Ponosni smo na ovo i trebali smo titulu prije puta za Köln. Jako mi je važna i ova individualna nagrada, hvala navijačima, ne mogu još ništa reći, vidjet ćemo što će se dogoditi", rekao je Cindrić nakon susreta i dodjele nagrada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!