Nogomet

Hrvatska nogometna reprezentacija gluhih otvorila Europsko prvenstvo pobjedom

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 05.06.2019.
Hrvatska nogometna reprezentacija gluhih otvorila Europsko prvenstvo pobjedom

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je svoju prvu pobjedu na Europskom nogometnom prvenstvu za gluhe, koje se održava u Heraklionu na Kreti...

Pobjedom 3:2 protiv Poljske, hrvatska nogometna reprezentacija gluhih upisala je svoju prvu pobjedu na Europskom prvenstvu. Golove su postigli Roso u 21. minuti i Vukić u 29. i 57. minuti.

„Izuzetna mi je čast što sam nastupio za hrvatsku reprezentaciju i kao najmlađi debitant postigao zgoditak. Jako mi je drago što smo se borili za hrvatsku domovinu i naše ljude. Prvo poluvrijeme smo dominirali, a drugo smo fizički pali, međutim zasluženo smo pobijedili. Sada slijedi Rusija i dat ćemo sve od sebe. Nadam se da ću ponovno zabiti gol“, rekao je Roso.

„Utakmica je bila teška, ali moji igrači dali su sve od sebe i zasluženo smo pobijedili. Svi su odigrali na nivou, a posebno bih istaknuo Rosu, Vukića i Blaževića. U četvrtak slijedi jaka Rusija, pripremit ćemo se za tu utakmicu i nadamo se povoljnom ishodu. Pozdravljam sve u Hrvatskoj koji nas prate“, rekao je Josip Bogdanović, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije gluhih, proslavljeni gluhi igrač ponikao u omladinskom pogonu HNK Hajduk, a kasnije igrao za GNK Dinamo i HNK Rijeku.

„Ponosan sam na svoje suigrače i sebe zbog ove pobjede koja je teško izborena. Drago mi je što sam dao svoj doprinos sa dva gola koja su se pokazala da su presudna za pobjedu. Usmjereni smo prema Rusiji i nadamo se dobrom rezultatu", nadovezao se Mirko Vukić.

Na Europskom prvenstvu nastupa 16 nacija raspoređenih u četiri skupine po četiri reprezentacije, a hrvatska nogometna reprezentacija u skupini C odmjerit će snage još protiv reprezentacije Rusije (6. lipnja) i Njemačke (8. lipnja).

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • DC06.06.2019. u 14:52
    Naslov je stvarno respektabilno napisan... novinari bi nas trebali uciti kako upotrebljavati rijeci.
    DC