Liga nacija, nokaut faza, Polufinale, 05.06.2019, 20:45 h, Porto, Dragao
Suci: Felix Brych (Njemačka)
Portugal
Portugal
Cristiano Ronaldo 25', 88', 90'
3:1(1:0) Švicarska
Ricardo Rodriguez 57' (11m)
Švicarska

Ubojiti Ronaldo hat-trickom srušio švicarske snove i odveo Portugal u finale Lige nacija

Branimir Korać • srijeda, 05.06.2019.
Ubojiti Ronaldo hat-trickom srušio švicarske snove i odveo Portugal u finale Lige nacija
Foto: EPA

Portugal je prvi finalist Uefine Lige nacija. U Portu je slavio s 3:1 protiv Švicarske uz hat-trick Cristiana Ronalda koji je dva od svoja tri pogotka postigao u samoj završnici susreta...

Portugal
Švicarska
Portugal
Švicarska
1
Rui Patricio
20
Nelson Semedo
3
Pepe
(do 63')
4
Ruben Dias
5
Raphael Guerreiro
16
Bruno Fernandes
(do 90'+1')
14
William Carvalho
18
Ruben Neves
10
Bernardo Silva
23
Joao Felix
(do 70')
7
Cristiano Ronaldo
Pričuvni igrači
6
Jose Fonte
63'
17
Goncalo Guedes
70'
8
Joao Moutinho
90'+1'
Trener
Fernando Santos
1
Yann Sommer
2
Kevin Mbabu
22
Fabian Schär
5
Manuel Akanji
13
Ricardo Rodriguez
17
Denis Zakaria
(do 71')
10
Granit Xhaka
8
Remo Freuler
(do 89')
14
Steven Zuber
(do 83')
23
Xherdan Shaqiri
9
Haris Seferović
Pričuvni igrači
20
Edimilson Fernandes
71'
11
Renato Steffen
83'
19
Josip Drmić
89'
Trener
Vladimir Petković

Prvi polufinalni dvoboj Lige nacija otišao je na stranu Portugala koji je nadigrao Švicarsku i s 3:1 prošao u finale. Cristiano Ronaldo postigao je sva tri gola za Portugal iako u globalu nije odigrao na svojoj najvišoj razini, međutim i to je bilo dovoljno.

Švicarci su pokušavali i trudili se, međutim Portugal je ipak u završnici zahvaljujući Ronaldovim golovima izvukao pobjedu kada se već računalo da će susret otići u produžetke. Pokazao je koliko mu malo treba da riješi pitanje pobjednika te je odveo Portugal u dvoboj za prvi trofej u ovom natjecanju.

Švicarska je imala vrlo dobar ulazak u utakmicu i dvije lijepe prilike u prvih 15 minuta. Prvu je prokockao Xherdan Shaqiri koji je iskosa došao pred Ruija Patricija, pokušao progurati loptu ispod njega, ali portugalski vratar jako dobro brani. Nakon toga uslijedio je i pokušaj Seferovića ubačena lopta u 16 metara išla je na njega, ali je Seferović nije uspio zahvatiti glavom i ostalo je 0:0.

U 25. minuti Portugal je poveo. Dosuđen je slobodni udarac na 22-23 metra, loptu je uzeo Ronaldo i krasno pogodio u suprotni kut kroz raspali živi zid.

U završnici prvog dijela još jedna krasna akcija Švicarce, ubačena je lopta na Seferovića koji puca snažno i iz prve te lopta pogađa gornji dio grede i odlazi iza gola.

Na početku drugog dijela dosta kaosa i posla za VAR. naime u kaznenom prostoru Portuigala pao je Zuber, Švicarci su tražili penal, ali Brych je pokazao da se igra nastavi. Iz tog nastavka rušen je na drugoj strani Bernardo Silva te je dosuđen penal. Nakon žestokih prosvjeda Brych je otišao pogledati snimku i u konačlnici poništio je Portugalov penal i dosudio kazneni udarac za Švicarsku. Mirno ga je realizirao Ricardo Rodriguez.

Nakon tih 1:1 igralo se dosta rastrgano, a odluka je pala u završnici. U 88. minuti Neves je odlično proigrao Bernarda Silvu koji šalje nisku povratnu loptu prema Ronaldu, a on sjajnim udarcem zabija za 2:1. Niti pune dvije minute kasnije Ronaldo dolazi i do trećeg gola. Dobio je odličnu loptu u prostor, lakoćom izbacio čuvara i onda zabio za 3:1.

Taj rezultat je i ostao, a Portugal traži protivnika u finalu. Bit će to Nizozemska ili Engleska.

Liga nacija, nokaut faza

polufinale

Portugal3:1Švicarska
Nizozemska3:1 *Engleska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!