Tenis

17-godišnja Anisimova srušila Halep za polufinale Roland Garrosa, pridružila joj se i Barty

Petar Jenjić • četvrtak, 06.06.2019.
17-godišnja Anisimova srušila Halep za polufinale Roland Garrosa, pridružila joj se i Barty
Foto: EPA

Odigrana su preostala dva četvrtfinala na Roland Garrosu, a do polufinala stigle su Amanda Anisimova i Ashleigh Barty kojima je ovo prvi ulazak među četiri najbolje na Grand Slamu u karijeri...

Sjajan turnir igra 17-godišnja Amanda Anisimova koja je po prvi puta u karijeri stigla do polufinala Grand Slama. Dobre nastupe nagovijestila je na početku sezone kada je ušla u drugi tjedan Australian Opena, ali da će doći ovako daleko, vjerojatno nitko nije mogao predvidjeti.

U četvrtfinalu ju je čekala braniteljica naslova i treća nositeljica Simona Halep koju je odličnim nastupom uspjela poraziti sa 6:2, 6:4 nakon sat i deset minuta igre.

Sve do vodstva 3:2 Amerikanke, obje su tenisačice u prvom setu držale svoj servis, no do kraja Anisimova dobiva tri uzastopna gema, a time i set. U drugi je krenula dobro, povela je s 3:0. Halep uspijeva nakratko vratiti break zaostatka, međutim, pri zaostatku 5:4 ponovno gubi servis, a njena protivnica slavi pobjedu.

U polufinalu igrat će protiv još jedne debitantice u ovoj fazi natjecanja, a to je Ashleigh Barty koja je sa 6:3, 7:5 bila bolja od Madison Keys. Tako je u trećem međusobnom dvoboju stigla do druge pobjede, a zanimljivo kako je jedinu pobjedu Keys ostvarila na istom turniru prije dvije godine.

Samo jednu break šansu vidjeli smo u prvom setu i to je bilo sasvim dovoljno. Kod vodstva 4:3 Barty je povela s 30:40, iskoristila svoju priliku, a zatim i ukupno četvrtu set loptu.

Tijekom drugog seta imala je break prednosti i servis za meč, Keys se uspijeva nakratko vratiti na 5:5, no bilo je to sve što je Amerikanka uspjela ponuditi u današnjem dvoboju.

Roland Garros, četvrtfinale:
Amanda Anisimova - Simona Halep (3) 6:2, 6:4
Ashleigh Barty (8) - Madison Keys (14) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!