Automoto

Rosberg: "Potpuno zaslužena kazna za Vettela, umjesto što se žalio, trebao se koncentrirati na utrku"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.06.2019.
Rosberg: "Potpuno zaslužena kazna za Vettela, umjesto što se žalio, trebao se koncentrirati na utrku"
Foto: EPA

Još uvijek se ne stišavaju reakcije na kaznu Sebastianu Vettelu nakon koje je Lewis Hamilton odnio pobjedu u Montrealu na Velikoj nagradi Kanade...

I dok se Sebastian Vettel i Ferrari ne mire s odlukom o kažnjavanju s pet sekundi zbog incidenta na stazi, Nico Rosberg smatra kako je kazna prikladna.

"Vettel je vikao kako su mu prljave gume, nema kontrolu i gdje su htjeli da ode, mučio se da uspostavi kontrolu nad bolidom i nije vidio Lewisa. U redu, ali Lewis je bio tamo, a pravila kažu da ako završiš van staze, moraš se oprezno vratiti. Ovdje je apsolutno jasno da se nije oprezno i sigurno vratio, a to je pravilo i kazna je zaslužena. Potpuno zaslužena kazna za Vettela."

Rosberg tvrdi kako pravila postoje da bi se uveo red.

"Pravila su potrebna jer su neki vozači spremni na razne ludosti. Ako im prepustite stvari u njihove ruke, skinut će rukavice i u nekom trenutku stvari će postati opasne."

Prema Vettelu je imao kritike i tvrdi kako bi Nijemac trebao biti koncentriraniji na svoju vožnju.

"Volio bih da mogu reći kako je Sebastian sjajan, kao što sam to rekao i nakon kvalifikacija, ali ne mogu. Umjesto što se žalio preko radija kada je odluka donesena, a znao je da na nju više ne može utjecati, trebao se koncentrirati na utrku i pokušati prestići tih pet sekundi razlike. Tu je pokazao slabost. Uvijek je tako samouvjeren i uvijek misli da je u pravu pa onda okrivljuje druge ljude i gubi koncentraciju te ne izvlači maksimum."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!